3. ledna 2012 • 16:03

Plzeň má první zimní posily, přichází příbramský Wágner a Berger z Dukly

Autor: kah, jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Plzeň získala první dvě zimní posily. Západočeši se dohodli na 3,5 leté smlouvě s příbramským útočníkem Tomášem Wágnerem. Na půlroční hostování do konce letošní sezony s opcí přichází také záložník Tomáš Berger z pražské Dukly.



O Tomáše Wágnera, se sedmi góly nejlepšího podzimního střelce Příbrami, měla Plzeň eminentní zájem.

„Sledovali jsme ho dlouhodobě, měli jsme o něj zájem před půlrokem, to nedopadlo, neuměli jsme se dohodnout, teď jsme to dokázali. Od začátku to byla seriózní jednání," prozradil iSport.cz Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie Plzneň.

Příbram za prodej Wágnera vyinkasuje podle informací iSport.cz kolem 10 milionů korun plus další bonusy, mimo jiné z případného dalšího prodeje.

„Nebudeme uvádět částku, ale splnila kritéria, která nechceme překročit. Není to levný přestup, ale z pohledu dál to může být jak pro Plzeň, tak Příbram zajímavé," doplnil Šádek.

Druhou zimní posilou mistrovského týmu je Tomáš Berger, syn někdejšího internacionála a sparťanské legendy Jana Bergra. Ten do Plzně přichází na půlroční hostování s následnou opcí.

Tomáš Berger bude půl roku hostovat v Plzni. Tomáš Berger bude půl roku hostovat v Plzni.Foto Jaroslav Legner (Sport)

„Není to jak s Pilařem, je to jiný příběh. Podmínky jsou jasně dané, záleží na tom, jak se bude prezentovat a adaptovat v jarní části,“ vyloučil Šádek případné komplikace při domlouvání následného přestupu.

Berger na sebe upozornil v podzimní části ligy, v níž si odbyl premiéru mezi českou elitou. Šestadvacetiletý krajní záložník naskočil do všech 16 zápasů a vstřelil dvě branky.

"Jsme nováčkem v první lize, proto nás velmi těší, že zájem o naše hráče mají i takové kluby, jako je Viktoria Plzeň. Tomášovi přejeme mnoho úspěchů, působení v Plzni pro něj bude krokem dopředu. A věříme, že na jaře nakoukne také do evropského fotbalu," uvedl generální ředitel Dukly Michal Šrámek pro klubový web.

Plzeň je na přestupovém trhu hodně aktivní, stále jedná o Tomáši Řepkovi a Václavu Procházkovi, do pátku by mělo být jasno o osudu Václava Pilaře, o kterého se zajímá Wolfsburg.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud