Pavel Kalouš
24. dubna 2014 • 04:55

Jako Courtois? Start Berkovce proti Slavii by stál Bohemku půl milionu

Autor: Pavel Kalouš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podobným sporem žila před úvodním semifinále Ligy mistrů mezi Chelsea a Atlétikem Madrid celá fotbalová Evropa. Teď se přetahovaná o start brankáře na hostování proti svému klubu odehrává i v Gambrinus lize. Slavia totiž zakázala nastoupit Martinu Berkovcovi, který hostuje v Bohemians 1905, v klíčovém zápase o záchranu.



Pokud by Berkovec v neděli nastoupil, museli by Klokani zaplatit Slavii vysokou smluvní pokutu. Podle informací Sportu by mělo jít o částku kolem půl milionu korun.

Pikantní na celé situaci je i to, že Slavia před pár týdny hlásila, že přesně tuhle praxi neuznává a nikomu na hostování v zápasech bránit nebude. Teď ale mluví o snaze svého hráče ochránit.

Proti podobným zákazům se postavila i UEFA, která nedávno rozhodla, že Chelsea nesmí bránit Atlétiku Madrid, aby proti ní v semifinále Ligy mistrů poslala na hřiště jejího brankáře Thibauta Courtoise. Vedení Gambrinus ligy ale podobně direktivní nařízení rozhodně nechystá.

„Byl by to další administrativní zásah do svobodného podnikání,“ tvrdí šéf Ligové fotbalové asociace a místopředseda představenstva Sparty Dušan Svoboda. „Je to vždy dohoda dvou klubů a hráče, který s ní musí souhlasit. Pokud ne, nemusí na hostování chodit,“ dodává.

Více o zakázaném startu Martina Berkovce čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud