11. dubna 2014 • 11:58

Zvrat v případě Courtois! Chelsea mu nesmí zakázat hrát proti ní

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechno je jinak. Brankář Thibaut Courtois může nastoupit proti Chelsea v semifinále Ligy mistrů. Podle regulí UEFA je klauzule ve smlouvě o hostování, podle níž nesmí hrát v zápase s londýnským klubem, neplatná.



UEFA vzkázala a pohrozila Chelsea, že musí nechat Courtoise chytat bez toho, aniž by požadovala miliony eur za jeho start. Jinak bude "odpovídajícím způsobem potrestána". Teoreticky by hrozilo vyloučení londýnského klubu z Ligy mistrů. Mladý Belgičan tak o prestižní semifinále nepřijde. 

„Disciplinární řád Ligy mistrů i UEFA obsahuje jasné ustanovení, které striktně zakazuje vyvíjet tlak na hráče, zda může (nebo nesmí) nastoupit. Jakákoliv dohoda mezi kluby, která by mohla být takto vnímána, je neplatná a nevymahatelná," napsala UEFA.

Chelsea před letošní sezonou vložila do smlouvy o hostování klauzuli, která měla Courtoisovi zabránit nastoupit proti ní "zadarmo", v opačném případě by Atlético platilo londýnskému klubu 6 milionů eur (164 milionů korun). „A to je částka, kterou si nemůžeme dovolit. Takže Courtois proti Chelsea chytat nebude,“ řekl po utkání s Barcelonou prezident madridského klubu Enrique Cerezo. 

Chelsea později přispěchala s návrhem, který by umožňoval Courtoisovi ve vzájemném utkání startovat a podmínila to podpisem nové smlouvy. To však podle výkladu pravidel UEFA nakonec nebude potřeba.

Courtois je považovaný za jednoho z nejtalentovanějších brankářů na světě a Chelsea počítá s tím, že v budoucnu nahradí Petra Čecha . Mladý Belgičan ale pronesl, že se do Londýna nechce vrátit v roli dvojky.

Thibaut Courtois zasahuje proti Neymarovi.
Thibaut Courtois zasahuje proti Neymarovi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud