4. listopadu 2011 • 12:43

Vedení Sparty posiluje. Zaměstná Lukáše Přibyla, bývalého šéfa Bohemky

Autor: pj, šq
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta se odhodlala ke změnám ve vedení klubu. Od 1. prosince zaujme funkci místopředsedy představenstva Lukáš Přibyl, jenž donedávna působil na pozici ředitele v Bohemians 1905. Na Letné dříve vykonával funkci tiskového mluvčího.



„Několik týdnů probíhají jednání s Danielem Křetínským, že bych se vrátil do představenstva Sparty. Jednáme o tom, jakou funkci bych zastával, patrně bych se podílel na vnitřním řízení klubu. Klub bych určitě nezastupoval navenek,“ uvedl Lukáš Přibyl pro iSport.cz.

Lukáš Přibyl nastoupí od 1. prosince do vedení klubu pražské Sparty.Foto Jaroslav Legner SPORT
Podle nejnovějších informací nastoupí do vedení Sparty od prvního dne příštího měsíce, což ale Přibyl zatím nepotvrzuje. „Rozhodne se v nejbližších dnech,“ dodal s tím, že žádný kontrakt dosud nepodepsal.

Přibyl má být jakousi pravou rukou současného šéfa letenského klubu Daniela Křetínského. Ten pro nedostatek času hledal člověka, jemuž by svěřil celý klub. Přibylovy pravomoci tak budou relativně silné.

Prostředí ve Spartě zná

Lukáš Přibyl v klubu už jednou působil coby ředitel komunikace a člen představenstva. Poté šéfoval Bohemians 1905. Netají se tím, že je právě fanouškem „klokanů“.

Koncem září ho obvodní soud v Praze 10 nepravomocně odsoudil ke třem letům podmíněně se zkušební dobou na čtyři roky za poškození věřitele a porušení povinnosti v insolvenčním řízení za převod práv tří hráčů zapsaných v konkurzní podstatě klubu FC Bohemians Praha.

Součástí trestu je také osmiletý zákaz působení v představenstvech společností – takže v případě, že soud vyšší instance rozsudek potvrdí, nebude moci zamýšlenou funkci ve Spartě zastávat.

V současné době působí v představenstvu Sport Investu, jež zastupuje sportovce.

Lukáš Přibyl ještě v roli tiskového mluvčího po boku Jozefa Chovance.
Lukáš Přibyl ještě v roli tiskového mluvčího po boku Jozefa Chovance.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud