13. prosince 2011 • 04:30

Za koho kopeš, vole! Zastupitelé schvalovali koupi Ďolíčku

Autor:
Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Nadávky, pískot a nenávistné pokřiky. Tak vypjaté hlasování ještě zastupitelé Prahy 10 nezažili. Důvod? Návrh na koupi stadionu v Ďolíčku, který rozvášnil fanoušky Bohemians 1905 víc než vítězství nad Slavií. I tentokrát ale dosáhli svého.



Fanoušek se zelenobílou šálou kolem krku se v zadní řadě postaví a zuřivě hrozí rukou. „Za koho kopeš, vole!“ křičí na muže v černém a ostatní spustí ohlušující pískot.

Chvíli se tleská, jindy zase vzduchem létají nenávistné nadávky. Fanoušci pokřikují jeden přes druhého a v jeden moment se zdá, že nejsou daleko od rvačky. Atmosféra s přibývajícími minutami rapidně houstne.

Scéna z běžného fotbalového stadionu? Ale kdepak. To se jen lehce zvrhlo pondělní jednání zastupitelstva Prahy 10, které mělo schválit návrh na koupi stadionu v Ďolíčku. Právě to je jediná šance, jak do arény Bohemians 1905 vrátit vrcholový fotbal.

Pro fanoušky „klokanů“ je jindy nudná debata politiků událostí roku a tomu odpovídá i účast. V útrobách radnice se jich tísní desítky, zhruba polovina příznivců se ani nevejde do sálu a debatu musí sledovat na obrazovce v chodbě.

Když starosta Milan Richter emotivně mluví o Bohemce jako o „rodinném stříbru“, nadšeně tleskají. Politik, jindy kritizovaný za podivné investice do společnosti Key Investments, je tentokrát za hrdinu. Naopak opozice z TOP 09 to od přihlížejících fanoušků pořádně schytá.

Jeden ze zastupitelů označí jejich klub za pravou Bohemku v uvozovkách a to fandy rozběsní víc než porážka na hřišti. „Co to meleš, ty kašpare?“ volají na něj.

Takhle rušné zasedání možná zastupitelé Prahy 10 ještě nezažili
Video se připravuje ...

Argumenty, že by mělo město peníze investovat rozumějí nebo varování před nejistou návratností nezabírají. „Cítím tady tlak, aby se koupě Ďolíčku prosadila,“ kroutí hlavou u mikrofonu zastupitel za TOP 09 Jindřich Nepevný a ze sálu k němu hned letí jízlivá výhružka: „Ten tlak teprve pocítíš, vole!“

Řadoví úředníci vypjatou debatu sledují s otevřenou pusou. Něco takového ještě na zastupitelstvu nezažili. Poslední erupci nenávisti vyvolá návrh, aby se o koupi Ďolíčku hlasovalo tajně. Fanoušci pískají a nakonec si spokojeně zatleskají. Hlasovat se bude veřejně.

Vizualizace možné nové podoby legendárního Ďolíčku
Vizualizace možné nové podoby legendárního Ďolíčku

Každý ze zastupitelů vstane, řekne své jméno, stranu a zda je pro přijetí návrhu či proti. Politici ODS, ČSSD, KSČM, Strany zelených, Desítky pro domácí návrh jednotně podpoří, zástupci TOP 09 jsou naopak proti.

„S vědomím, že na ulici nejspíš dostanu přes držku, hlasuji proti,“ neustoupí jeden ze zastupitelů opozici desátého pražského obvodu.

Nic na hlasování však nezmění. Šestadvacet z pětatřiceti zastupitelů koupi Ďolíčku po dvou hodinách odsouhlasí. „Konstatuji, že návrh byl přijat,“ pronese Richter a sálem se naposledy rozezní bouřlivý aplaus.

Fanoušci slaví vítězství v první bitvě, jenže válku ještě zdaleka nevyhráli. Překážek na cestě Bohemians zpět do Ďolíčku zůstalo i po pondělním jednání ještě pořád dost.

Vstoupit do diskuse
12

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud