5. února 2012 • 15:44

Exsparťan Pergl rasisticky urážel Kweukeho! Letenští ukončili zápas

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
28
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přípravné utkání Sparty s Bellinzonou ve Španělsku bylo předčasně ukončeno. Důvodem byla potyčka letenského útočníka Leonarda Kweukeho s bývalým hráčem Sparty Pavlem Perglem. Hráč švýcarského celku kamerunského forvarda rasisticky urážel. Na oficiálních stránkách klubu o tom informovala Sparta.



„Zástupci Sparty se dohodli se švýcarskými protějšky na ukončení utkání,“ uvedl na internetových stránkách klubu sparťanský ředitel komunikace Ondřej Kasík. „Takovéto chování je pro nás naprosto nepřípustné a na trávník v žádném případě nepatří,“ dodal.

K incidentu mělo dojít po jednom ze soubojů. Následovala slovní potyčka, po které Pergl dostal červenou kartu. "Český hráč v soupeřově týmu mne rasisticky urážel," přiznal na stránkách klubu Kweuke.

Pergl podle informací ČTK v angličtině na Kweukeho zakřičel několik nadávek, které prý narážely na hráčovu barvu pleti. Čtyřiadvacetiletý Kamerunec se neudržel a s Perglem si chtěl celou věc vysvětlit, oba fotbalisty museli odtrhnout jejich spoluhráči.

Zrušen byl i druhý zápas mezi oběma týmy, který měl proběhnout od 16:30. Místo něj sparťané sehráli modelové utkání mezi sebou. V něm nastoupil i Kweuke.

"Je nám stydno za ubohost českého hráče, který Lea opakovaně rasisticky urážel, protože na něj po sportovní stránce neměl," dodal na stránkách klubu generální sportovní manažer Sparty Jaroslav Hřebík.

Svého spoluhráče se zastal i Marek Matějovský. „Všichni do jednoho stojíme za Leem. "To co se stalo, je jednoznačně nad rámec všeho, co na hřiště patří, ostatně sám jsem to Perglovi hned řekl,“ odsoudil chování soupeřova hráče kapitán Sparty. "Jeden po druhém jsme pak všichni za Leem šli a vyjádřili mu naši podporu," dodal letenský záložník.

Čtyřiatřicetiletý obránce Pergl byl na Letné v mládežnických kategoriích a v lize za Spartu hrál v letech 2003 až 2005. Působil také v Blšanech, Drnovicích a Příbrami.

Pavel Pergl, bývalý hráč Sparty Pavel Pergl, bývalý hráč SpartyFoto Michal Beránek Sport

Vstoupit do diskuse
28

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud