2. března 2012 • 16:22

Kweuke cestoval 14 000 kilometrů. Nároďák mu škodí, říká Hašek

Autor: pj, kub
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední dny byly pro sparťanského útočníka Leonarda Kweukeho hektické a náročné. Kvůli reprezentačnímu utkání letěl s týmem Kamerunu do Guineje-Bissau a po zápase zase zpět do Prahy. Vytížení klíčového hráče před sobotním šlágrem s Viktorií Plzní se trenérovi Martinu Haškovi ani v nejmenším nelíbí.



„...a poslední Leo Kweuke, který stále dospává,“ vtipkoval letenský mluvčí Ondřej Kasík, když představoval robustného útočníka na páteční tiskovce. Kweuke se usmál. „Už jsem toho naspal hodně, takže se cítím dobře,“ reagoval.

Únava byla ale patrná. Zhruba čtrnáct tisíc kilometrů by se podepsalo na každém člověku.

„Letěl do Paříže, pak šest tisíc kilometrů na zápas do Guineje-Bissau a zase šest tisíc kilometrů zpátky. Vrátil se nám ve čtvrtek odpoledne a nikdo nevěděl, v jakém bude stavu,“ objasnil trenér Martin Hašek.

Kweuke odehrál pětadvacet minut a ze svého výkonu měl dobrý pocit. „Z mé strany tam bylo několik dobrých momentů, takže můžu být spokojený," uvedl.

V sobotu proti Plzni se s největší pravděpodobností objeví v základní sestavě. Otázkou zůstává, jestli cestování bude mít vliv na jeho výkon.

„Letadlo jsme měli pohodlné. Během cesty jsme nijak netrpěli. Z Paříže jsme letěli nějakých pět a půl hodiny, což není moc," doplnil Kweuke.

Podle Haška ale můžou rozhodovat o výkonu i jiné faktory.

„Vedle cestování a zátěže jde také o přepnutí z klubu na reprezentaci. A zpět, což není vždycky jednoduché, z velkého zápasu na velkém stadionu přepnout na menší utkání. Pro hráče Plzně se snáze přepíná, když jedou na Spartu, než kdyby jeli do Blšan,“ podotkl Hašek.

Dodal, že konstatuje fakt a nejde prý o žádnou výmluvu. Připomíná zejména druhou polovinu loňského podzimu, která byla ovlivněna návratem Kweukeho z reprezentační akce.

„Leo se díky tomu, že hrál dobře, dostal do reprezentace. Odjel na sraz a vrátil se zraněný. Zbytek podzimu po návratu z reprezentace už nesehrál jediný dobrý zápas – a na jaře vlastně ještě taky ne,“ řekl Hašek.

Kweuke věří, že nyní formu najde. A nijak se na ní reprezentační sraz nepodepíše. „Rád bych se proti Plzni střelecky prosadil, i když vím, že se mi teď moc nedaří,“ prohlásil. „Doufám, že to zítra zlomím."

Pomoci mu v tom může svými přihrávkami Marek Matějovský, který se na rozdíl od předchozího duelu v Hradci objeví v základní jedenáctce. „Chceme vyhrát a uděláme pro to všechno. Ale je to zápas o tři body, jen jeden z dalších z krůčků. Takže nemáme důvod být nervózní,“ zakončil.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud