9. června 2014 • 11:27

Zbláznil se?! Robben simuloval na tréninku, pak nakopl spoluhráče

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na nedělním tréninku Nizozemska před MS bylo pořádné horko! A nejen tím, že v Riu de Janeiro panovaly vysoké teploty. Proti sobě šli spoluhráči Arjen Robben, hvězda Bayernu Mnichov, a obránce Feyenoordu Bruno Martins Indi. Po vzájemných soubojích nejprve Robben nasimuloval pád, pak Indiho od sebe odkopl. První zápas sehrají Nizozemci už tento pátek proti obhájcům titulu ze Španělska.



Mírné strčení od Indiho si Arjen Robben vyložil jako brutální zákrok. Nadskočil a praštil sebou o zem. Řval, chytil se za záda. Svíral se na zemi tak, že trenér Louis van Gaal se už nervozitou klepal, aby přes MS nepřišel kvůli zranění o svou největší hvězdu.

Všichni kolem Robbena starostlivě chodili a zjišťovali, co ho přesně bolí, jaké zranění si přivodil. „Můžeš vstát?“ ptal se Van Gaal, který kontroloval nizozemského rychlíka společně s asistentem.

Tento pád označili přítomní novináři na tréninku Nizozemska za nasimulovaný.Foto Reuters

Robben na krátkou chvíli opustil hřiště, pak se však vrátil bez známek jakéhokoliv zranění. „Arjen je skvělý technik, ale myslím, že upadl zbytečně,“ okomentoval souboj Indi. I podle přítomných novinářů šlo o jednoznačně nafilmovaný pád.

Není divu, že Robbena předchází pověst simulanta. Už mnoho trenérů jeho slabinu kritizovalo. „Je to vynikající hráč, ale také podvodník. Je dobrý i v tom, že z ničeho vytěží maximum. Tohle nemá zapotřebí. Dostane se před hráče, pak zpomalí a spadne,“ čertil se třeba trenér Arsenalu Arséne Wenger.

VIDEO: Trénink Nizozemců, v hlavní roli Arjen Robben

Tím ale Robbenovo účinkování na nedělním tréninku zdaleka nekončilo. Po dalším souboji s Indim zareagoval hodně vznětlivě.

Nenechal si líbit těsné bránění spoluhráče a nohou ho od sebe odkopl. Indi se přitom jen snažil eliminovat Robbena dovolenými prostředky. Hvězdnému záložníkovi to ale vadilo. Jakoby si řekl: „Co si to dovoluje!?“

„Šli jsme trochu proti sobě,“ přiznal Indi, zatímco Robben se u přítomných novinářů ani nezastavil. Když jeden z reportérů řekl, že mezi nimi viděl jisté napětí – až podrážděnost, Indi odvětil: „Viděl jste to dobře.“

Arjen Robben se ohnal po spoluhráči, který ho bránil.
Arjen Robben se ohnal po spoluhráči, který ho bránil.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud