23. června 2014 • 16:44

Lukaku zuřil! Trenérovi Belgie kvůli střídání nepodal ruku a vynadal mu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Belgický útočník Romelu Lukaku neskousl brzké střídání a trenérovi Marku Wilmotsovi to hlasitě vyčinil. Při cestě na lavičku náhradníků mu dokonce odmítl podat ruku. Když se ho belgický kouč dotkl, následovala nepřiměřená reakce. Lukaka nahradil v 57. minutě teenager Divock Origi, který v závěrečných minutách rozhodl zápas s Ruskem (1:0).



Lukaku je pod obrovským tlakem už od úvodního duelu s Alžírskem (2:1), kdy se na něj snesla ostrá kritika. Nejenže si nepřipsal jedinou střelu, ale vůbec se nepotkal s míčem ve vápně soupeře. Druhý zápas s Ruskem nebyl o nic lepší, jeho první a zatím poslední střelecký pokus na turnaji zablokoval obránce.

Romelu Lukaku z lavičky náhradníků pokřikoval na trenéra Marka Wilmotse. Brzké střídání zkrátka neskousl.
Romelu Lukaku z lavičky náhradníků pokřikoval na trenéra Marka Wilmotse. Brzké střídání zkrátka neskousl.

Nebylo tedy divu, když jej trenér Marc Wilmots stáhl ze hřiště tak brzy. Potřeboval něčím/někým ofenzivu oživit, což se mu povedlo. Střídající Divock Origi vstřelil Rusku jediný gól a nasměroval Belgičany do osmifinále MS.

Lukaku však jeho krok nechápal – a dal to pořádně najevo. Wilmotsovi odmítl podat ruku, a pak na něj ještě cosi pokřikoval z lavičky. Spoluhráči na něj jen nevěřícně zírali.

VIDEO | Lukakova reakce při střídání v zápase s Ruskem

„Pochopitelně, že Romelu nebude spokojený, když musí střídat už v 57. minutě. Je to přirozené,“ omlouval Lukaka trenér Wilmots, jenž útočníkovu reakci nevnímá jako osobní problém a hodlá si s ním všechno vyříkat. „Taky jsem chtěl pořád hrát, i mně se to kdysi stalo. Takže naprosto jeho reakci rozumím,“ usmál se.

Daleko menší pochopení by měl José Mourinho z Chelsea. Toho Lukaku dopálil už před rokem, kdy odmítl roli záložního hráče a raději dal přednost hostování v Evertonu. Navíc se měl s portugalským trenérem pohádat. Teď ho londýnský klub nabízí k prodeji.

Romelu Lukaku z lavičky náhradníků pokřikoval na trenéra Marka Wilmotse. Brzké střídání zkrátka neskousl.Foto Repro ČT Sport

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud