3. září 2011 • 20:25

Drulák kritizuje Bílka: Buď tomu nerozumí, nebo má strach

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
53
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA - Bod je víc než zlatý, s tím Radek Drulák souhlasí. Bývalého reprezentanta a ligového kanonýra však naštval styl hry, který čeští fotbalisté ve Skotsku předvedli. "Dokud u reprezentace budou stejní lidé, nezmění se vůbec nic," říká Radek Drulák, který utkání pro iSport.cz komentoval.



Národní tým zachraňoval remízu ve Skotsku až v 90. minutě, kdy po zákroku na Rezka proměnil penaltu Kadlec. Útočník Famagusty však pádu hodně pomohl. "Penalta to nebyla, co si budeme nalhávat. Zachránil nás rozhodčí, do Holandska bychom měli poslat nějaký dáreček," souhlasí Drulák.

Bod z Hampden Parku národnímu týmu v tabulce kvalifikační skupiny hodně pomůže. Pokud zvládne utkání v Litvě, postoupí do baráže o postup na mistrovství Evropy. " Ano, buďme rádi za bod. Vyhrajeme v Litvě a jsme tam. Ale co se změní? Nic. Vše zůstane při starém," naráží Drulák na situaci v národním týmu.

Podle něj Skotsko rozhodně bylo k poražení. "Takové dřeváky jsem ještě neviděl," říkal už v poločase utkání. "Baroš nedá tutovku, trápíme se. Je to takový nemastný neslaný. Druhému gólu předcházela nejen hrubka Rajnocha, ale i Kadlece. V momentě, kdy Rajnoch ztratil balon, byl pět metrů za Fletcherem. To je špatné bránění, katastrofa," nelíbí se Drulákovi.

Především v prvním poločase to ze strany národního týmu nebylo ono. Až na Rosického hráči nedoplňovali osamoceného Baroše na hrotu, zůstávali zbytečně zalezlí vzadu.

"Chodili jsme do přečíslení v jednom, ve dvou hráčích. To je strašně málo. Baroš s Rosickým by se tam museli zbláznit. Kadlec první poločas nepředvedl vůbec nic, s Jiráčkem se špatně doplňovali. Po pravé straně jsme hráli až druhý poločas, kdy měl Hubník tři centry," hodnotí ofenzivu Drulák.

Za herním projevem týmu vidí odkaz trenéra Bílka, po jehož odvolání se volalo po prohře v Norsku.

"Hübschman v 60. minutě plete nohama, nestíhá to rychlostně. Baroš to už není rychlík, to je přetopený motorák. Ten už nikoho nepředběhne. To je špatně. Na co tam ten Bílek sedí? Buď tomu nerozumí a ať jde do p****e, nebo má strach toho hráče vystřídat, že mu příště nepřijede. A to ať jde taky někam. Podle mě není persóna. Vůbec žádná, nikdy nebyla," nebere si servítky Drulák.

Já nic. Milan Petržela ukazuje, že Phila Bardsleyho nefauloval.
Já nic. Milan Petržela ukazuje, že Phila Bardsleyho nefauloval.


Dokud bude u kormidla Bílek, podle Druláka se situace v české reprezentace nezlepší. "On se bojí někoho vystřídat, z těch v uvozovkách "hvězdných" hráčů, aby se mu na to příště nevykašlali. Každý si v hlavě musí srovnat, jestli jsem hrál dobře, nebo nehrál. A pak to musím umět přiznat. Jestliže on to nevidí, nemá tam co dělat," dodává na adresu reprezentačního kouče.

Drulák by využil Lafatu, rostříleného kanonýra Gambrinus ligy. "Nedaří se Barošovi, nedá dvě tutovky, pak tahá nohy. Proč tam nepošle Lafatu, který dal za čtyři kola osm gólů? Baroš za sebou nemá jediný  zápas. Nevím, co má Bílek v hlavě, jak přemýšlí. Když těm hráčům nevěří, to ať je tam raději nebere. Nebo tam jsou úplně jiné faktory, kdy ten nároďák nestaví ani on," naznačuje Drulák.

Vstoupit do diskuse
53

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud