Pavel Novotný
18. listopadu 2011 • 20:50

UEFA ocenila Čecha: Byl nejlepším hráčem celé baráže!

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na posledních čtyřech evropských šampionátech nechyběla mezi účastníky jmenovka s Českou republikou. Chybět nebude ani na tom pátém, které se uskuteční příští rok v Polsku a  Ukrajině. Velkou zásluhu na tom má skvělý výkon brankáře Petra Čecha. Výborného představení českého gólmana v baráži proti Černé Hoře si všimla i UEFA, která oporu Chelsea označila  za nejlepšího hráče všech barážových klání.



Český tým nedostal v dvojutkání s Černohorci ani branku, v obou zápasech však měl na  čistém kontu hlavní zásluhu právě Petr Čech. Na Letné držel ambice národního týmu především na začátku druhé půle, v odvetě v Podgorici doháněl domácí tým k zoufalství  dalšími skvělými zákroky.

"Čech byl fantastický, vychytal nás," ocenil výkon gólmana trenér Černé Hory Brnovič.  Bývalého brankáře Sparty nezastavil ani zlomený nos, kvůli kterému musel odchytat oba duely ve speciální masce připomínajícího filmovou postavu Batmana.

"Český brankář vychytal dvakrát čisté konto, díky tomu se jeho země kvalifikovala na evropský šampionát," píše se na stránkách EUFA.

UEFA dále ocenila za nejlepší tým baráže celek Irska, který smetl Estonsko především na  jeho hřišti 4:0, doma si ostrovní země ohlídala remízu 1:1.

Plzeňského záložníka Petra Jiráčka chválil po zápase i Petr Čech
Plzeňského záložníka Petra Jiráčka chválil po zápase i Petr Čech


Nejlepší výkon předvedlo podle  představitelů evropské federace Chorvatsko, které šokovalo turecký tým na jeho půdě, když  vyhrálo 3:0. Debakl odnesl nizozemský kouč Hiddink, který po vyřazení týmu odstoupil.

Primátem z nejkrásnější branky baráže se může pyšnit portugalský Nani, který svojí brankou na 2:0 v domácím klání s Bosnou a Hercegovinou vymetl pavučiny z branky soupeřova gólmana. Ronaldo a spol. smetli tým Edina Džeka 6:2 a po remíze 0:0 ze hřiště soupeře jasně postoupili.

"Byl to můj nejkrásnější gól v národním týmu. Je to skvělý pocit, nemám slov," rozplývala se po utkání opora Manchesteru United.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud