21. června 2016 • 22:52

Česko – Turecko 0:2. Vrbův tým končí na EURO už po skupině

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je hotovo! Čeští fotbalisté se loučí s EURO už po základní skupině. Rozhodla o tom jejich porážka 0:2 s Tureckem, po které skončili na posledním místě ve skupině D. Tým trenéra Vrby potřeboval k udržení na turnaji vyhrát, místo toho inkasoval už v 10. minutě po trefě Yilmaze, další trefu přidal v 65. minutě Tufan. Nepodařilo se tak obhájit čtvrtfinálovou účast z minulého šampionátu. Utkání jsme sledovali ONLINE na iSport.cz včetně živé videodiskuze s Ladislavem Vízkem a Martinem Haškem.



Oba trenéři udělali hned několik změn v sestavách. V českém týmu poprvé na turnaji nastoupili Dočkal , Pavelka a Pudil , který na levé straně obrany nahradil Limberského . A právě Pudil v 10. minutě uvolnil svůj prostor, propadl i stoper Hubník a Turci tudy po zisku míče podnikli protiútok. Nový muž v jejich sestavě Mor našel před brankou Yilmaze a ten nezaváhal.

Yilmaze neuhlídal Sivok , který chvíli na to mohl chybu napravit. Po rohu vyskočil nejvýše, ale hlavou trefil jen tyč.

Další velkou šanci měl Kadeřábek , který byl po Plašilově kolmici zcela sám ve vápně, ale místo přihrávky zvolil střelu z úhlu a tu si brankář Babacan pohlídal. Při následné příležitosti opět Kadeřábek těsně nedosáhl v malém vápně na míč. Babacana protáhl vydařenou střelou z dálky i Plašil.

Češi sice sehráli ofenzivně nejvydařenější zápas na šampionátu, ale turecká obrana odolávala. V 56. minutě tak trenér Vrba poslal do hry Škodu a vsadil na taktiku se dvěma vysokými útočníky, která přinesla úspěch proti Chorvatsku.

Turci spoléhali na protiútoky, ale chybělo jim přesnější zakončení. To Češi hrozili střelami po zemi, ale Darida ani Necid brankáře Babacana nezaskočili.

V 65. minutě Turci vedení pojistili. Po standardní situaci se ve vápně odrazil míč k Tufanovi, který ho napálil přesně do šibenice. Zřejmě však těžil ze situace, které předcházel neodmávaný těsný ofsajd.

V tu chvíli potřebovali Češi dát tři góly, ale herně se jim po druhé ráně přestalo dařit. Spoléhali se jen na nákopy, s čímž si Turci poradili a výhru uhlídali.

Soupeř zopakoval výhru ze závěru kvalifikace na šampionát, kdy zvítězil v Praze rovněž 2:0. Turci navíc Čechy vyřadili stejně jako v roce 2008.

Česko - Turecko 0:2 (0:1)

Branky: 10. Yilmaz, 65. Tufan. Rozhodčí: Collum (Skot.) - MacGraith (Ir.), Connor - Madden, Beaton (všichni Skot.). ŽK: Plašil, Pavelka, Šural - Köybasi, Balta. Diváci: 32.836.

Česko: Čech - Kadeřábek, Sivok, Hubník, Pudil - Pavelka (56. Škoda), Plašil (90. Kolář) - Dočkal (71. Šural), Darida, Krejčí - Necid. Trenér: Vrba.

Turecko: Babacan - Gönül, Topal, Balta, Köybasi - Tufan, Inan - Mor (69. Sahan), Turan, Sen (61. Özyakup) - Yilmaz (90. Tosun). Trenér: Terim.

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 2 1 0 5:3 7
2. Španělsko 3 2 0 1 5:2 6
3. Turecko 3 1 0 2 2:4 3
4. Česko 3 0 1 2 2:5 1

Jaroslav Plašil prožíval emotivně vyřazení z EURO, jeho přítelkyně mu byla nablízku
Jaroslav Plašil prožíval emotivně vyřazení z EURO, jeho přítelkyně mu byla nablízku

Po zápase:

Ladislav Vízek : "Vidíme, kde náš fotbal je. Bohužel tenhle rok pro český fotbal by špatný. Nějak zaostáváme, honíme se za penězi, uníká nám výchova. Bojím se, že než nám vyrostou dobří hráči, vyrostou dřív houby. Vízek: Vidíme, kde náš fotbal je. Bohužel tenhle rok pro český fotbal byl špatný."

Martin Hašek: "Když naše mládežnické výběry vyjedou do zahraničí, tak jsou konkurenceschopné, nebo soupeře dokonce přehrávají. Největší problém vidím v tom, že nedokážeme talenty zapracovat do dospělého fotbalu. Neumíme vytvořit podmínky pro talenty."

Ladislav Vízek: "Hodně lidí se bude teď omlouvat Michalu Bílkovi, protože teď vědí, že to na EURO 2012 byl parádní výsledek s dobrou hrou."

Martin Hašek: "Českému týmu chybí rychlost. Rychlost myšlení, rychlost s míčem. Určitě naši hráči nedominují ani v technice s míčem. Chyběli nám i nadstandardní hráči, kteří by tým táhli. V minulosti náš fotbal bavil."

Martin Hašek: "Od druhého gólu Turků nedokážu zápas hodnotit. Všichni prožíváme velké zklamání."

Ladislav Vízek: "Skupina byla nad naše síly, dokumentovali jsme to v dnešním zápase. Turci byli fotbalovější, naši neměli prakticky šanci."

2. poločas:

Česko - Turecko 0:2: Stalo se, čeho jsme se báli, řekl Vízek k druhému tureckému gólu

Vízek o druhém tureckém gólu: Stalo se, čeho jsme se báli
Video se připravuje ...

Po 1. poločase:

Ladislav Vízek: "V tomhle zápase by pro nás byl strašně důležitý Tomáš Rosický ."

Martin Hašek: "Kadeřábek je hodně aktivní, je hodně vidět. Ve své velké šanci ale neukázal kvalitu, která byla potřeba."

Ladislav Vízek: "V obrat nevěřím. Turci se semknou a budeme to mít těžký. Poslal bych k Necidovi Škodu, divil jsem se, že nehrál od začátku."

Martin Hašek: "Zápas je otevřenější, naši se tlačí dopředu. Čárou přes rozpočet je určitě inkasovaný gól, který přišel velmi brzo a na chvilku nás rozhodil. Jsme ve velkém problému. Brzy přijde střídání, nabízí se další útočník."

Ladislav Vízek: "Mám pocit, že bychom mohli dát gól a že ve druhém poločase to vygraduje. Zase na druhou stranu můžeme gól i dostat. Máme dost karet, zavání to červenou. Turci hrají výborně, nevidím tam slabinu. Jsou velice nepříjemní."

1. poločas:

Česko - Turecko 0:1: Hubník při gólu vystoupil tam, kam neměl. Hloupá chyba, tvrdí Vízek

 

Hašek: Hubník vystoupil tam, kam neměl. Hloupá chyba, tvrdí Vízek
Video se připravuje ...

Před zápasem:

Martin Hašek: "Nečekám žádné útočné manévry. Stačí nám vyhrát 1:0, gól můžeme dát kdykoliv. Pokud ale budeme presovat vysoko, budu rád, takový fotbal mě baví nejvíc."

Ladislav Vízek: "Vízek: Limberský byl pod tlakem veřejnosti, Pudil je správná volba, na hřiště jde s čistou hlavou."

Martin Hašek: "Necid podal v prvním zápase průměrný výkon, ale měl to těžký. Na mě udělal dojem při penaltě s Chorvatskem, kde prokázal velké sebevědomí. Doufám, že si ho převezme i do zápasu s Tureckem. Pudil pravidelně hrával v sezoně, pokud trenér chtěl udělat na tomto postu změnu, Pudil je logický krok."

Ladislav Vízek: "Myslím si, že hru Rosického zastane Dočkal, Darida v záloze lítá. Bohužel se zranil náš nejlepší hráč na šampionátu, nedá se nic dělat. Ale myslím si, že jsme favoriti a zvítězíme."

Martin Hašek: "Hráčům by absence Rosického mohla i pomoct. Musíme hrát jinak než proti Španělům a Chorvatům. Čeká nás suverénně nejslabší soupeř. Musíme je otevřít rychlým gólem."

Fanoušci v Lens před zápasem: Jít a hledat Eldorádo i turečtí muzikanti
Video se připravuje ...

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud