4. září 2016 • 22:47

Česko - Severní Irsko 0:0. Boj o MS začal remízou, Češi zahodili šance

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté vstoupili do kvalifikační skupiny C o postup na mistrovství světa domácí remízou 0:0 se Severním Irskem. Reprezentanti měli na Letné v soutěžní premiéře pod trenérem Karlem Jarolímem převahu, ale přes soupeřovu obranu se neprosadili.



Český tým tak nenavázal na středeční výhru v přípravě 3:0 nad Arménií v prvním zápase pod Jarolímovým vedením. Reprezentace remizovala se Severním Irskem potřetí za sebou 0:0, stejným výsledkem skončily i oba vzájemné duely v bojích o světový šampionát 2010. Bezbrankovou remízou Češi začali kvalifikaci o MS potřetí za sebou.

V druhém utkání kvalifikace se Češi 8. října představí na hřišti obhájců světového zlata Němců. Na šampionát postoupí přímo pouze vítězové skupin, osm nejlepších celků z druhých míst pak čeká baráž.

Trenér Jarolím udělal v základní sestavě dvě změny oproti jedenáctce, která odehrála první poločas středečního přípravného zápasu s Arménií. Na stoperu místo nováčka Pokorného začal Kadlec a na levém kraji obrany Novák nahradil Pudila.

Do Generali Areny dorazila velmi slabá návštěva
Do Generali Areny dorazila velmi slabá návštěva

Češi začali proti osmifinalistovi červnového evropského šampionátu aktivně a ve čtvrté minutě měli první šanci. Po centru se na zadní tyči zjevil volný Kadeřábek, ale neodhadl odskok balonu a zamířil nad břevno.

Jinak se ale domácí v první půli nemohli prosadit přes soupeřovu obranu, ostrované navíc začali hrozit z brejků. V 29. minutě ztratil míč ve středu pole Krejčí, McLaughlin posunul na McNaira a jeho střelu s obtížemi vyrazil Vaclík na roh.

Jarolím: Pochopitelně je to ztráta, která mě mrzí
Video se připravuje ...

Tři minuty po pauze šel český tým do otevřenější obrany. Škoda zkoušel protlačit míč na Kadlece, ale ten na něj ve skluzu těsně nedosáhl. V 55. minutě domácí pěkně zakombinovali, v dobré pozici střílel Kadlec, ale zamířil jen do středu branky, kde stál McGovern.

Češi v druhé půli tlačili a v 63. minutě měli dosud největší šanci. Novák zůstal na hranici malého vápna úplně sám před brankářem, jenže trestuhodně minul a odmítl první reprezentační gól. Domácí v závěru sevřeli soupeře před jeho vápnem, ale vítěznou trefu nedali ani minutu před koncem, kdy Krejčí zamířil těsně vedle.

Utkání skupiny C kvalifikace MS 2018 ve fotbale:

ČR - Severní Irsko 0:0

Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis (všichni Řec.). ŽK: Pavelka - Norwood, Ward. Diváci: 10.731.

Sestavy:

ČR: Vaclík - Kadeřábek, Suchý, M. Kadlec, Novák - Skalák (77. Kopic), Darida, Pavelka, Krejčí - V. Kadlec (83. Vydra), Škoda (68. Necid). Trenér: Jarolím.

Severní Irsko: McGovern - McLaughlin, McAuley, J. Evans, Ferguson (66. Hodson) - Ward (74. McGinn), McNair, Davis, Norwood, Dallas - Lafferty (59. Magennis). Trenér: O'Neill.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 9. • 20:45
Česká republika
Česká republika
0:0
ONLINE
4. září
20:45
Severní Irsko
Severní Irsko
Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Suchý (C), M. Kadlec, Novák – Skalák (76. Kopic), Darida, Pavelka, Krejčí – V. Kadlec (83. Vydra), Milan Škoda (68. Necid).

Hosté: McGovern – C. McLaughlin, J. Evans, McAuley, Ferguson (66. Hodson) – McNair – Dallas, Norwood, S. Davis (C), J. Ward (74. McGinn) – K. Lafferty (59. Magennis).

Náhradníci

Domácí: Drobný, Koubek, Gebre Selassie, Kalas, Pokorný, Vydra, Kopic, Pospíšil, Pudil, Sýkora, Šural, Necid

Hosté: Carson, Mannus, Hodson, McGinn, Boyce, Washington, Evans, McGivern, Smith, Lund, Magennis, Morris

Karty

Hosté: Norwood, J. Ward

Rozhodčí

Sidiropoulos – Dimitriadis, Kostaras (vš. Řecko)

Stadion

Generali Arena, Praha

Návštěva

10 731 diváků

Z V R P Skóre B
1. Německo 10 10 0 0 43:4 30
2. Sev. Irsko 10 6 1 3 17:6 19
3. Česko 10 4 3 3 17:10 15
4. Norsko 10 4 1 5 17:16 13
5. Ázerbajdžán 10 3 1 6 10:19 10
6. San Marino 10 0 0 10 2:51 0

Novák: Chtěl jsem zakončit co nejrychleji. Měl jsem to dát
Video se připravuje ...

Severní irové dorazili na letnou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud