5. října 2016 • 04:59

Případ Droppovy nominace. Ani jsem nevěděl, kde hraje, přiznal Brabec

Autor: jp, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Droppa. Když jeho jméno při dodatečné nominaci na kvalifikační utkání v Německu a s Ázerbájdžánem vyřkl manažer české fotbalové reprezentace Jaromír Šeterle, v leckom to hrklo. Koho že to realizační tým vybral? Skládání kádru národního mužstva však probíhá velmi pečlivě a žádné jméno není střelbou naslepo. Volba záložníka ruského Tomsku potvrdila fakt, že reprezentace je momentálně otevřená úplně všem, kdo trenéry dokáže zaujmout. 



Všechno stojí na pozorovatelích trenéra Karla Jarolíma , jeho samotném pohledu a spolupráci mezi áčkem a jednadvacítkou, kterou zajišťuje především Jaromír Šeterle. „Máme zažitý způsob spolupráce, podle něhož hodnotíme a vybíráme hráče a následně děláme nominaci,“ nastínil celou problematiku reprezentační manažer.

Zastavme se u Lukáše Droppy, asi nejpřekvapivějšího jména výběru Karla Jarolíma. Sám hráč měl informaci, že je sledovaný, že jeho výkony jsou na svazu brány v potaz. Přestože nebyl ani na seznamu náhradníků, nakonec padla volba na něj. V den jeho doplnění na soupisku mu to telefonicky potvrdil sám Jarolím.

Sedmadvacetiletý záložník by měl pomoci při problémech ve středu zálohy, má také dobrou střelu. Dřívější mládežnický reprezentant v posledních pěti zápasech nechyběl v základní sestavě Tomsku, kde působí od léta.

Trenér Karel Jarolím donominoval Zmrhala, Škodu a Droppu
Video se připravuje ...

Jeho povolání překvapilo i některé hráče. „Popravdě jsem ani nevěděl, kde hraje. Neviděl jsem žádné jeho zápasy, jestli hraje, nehraje, jak se mu daří, nebo nedaří. Je jediný český hráč v ruské lize, ta soutěž je mi hodně vzdálená. Opravdu to nesleduju. Uvidíme, jak tady bude vypadat na hřišti. Vím, kdo to je, několikrát jsme se potkali v lize. Je to na něm,“ prohlásil stoper Jakub Brabec.

„Já znám Lukáše od nějakých třinácti čtrnácti let, vyrůstali jsme spolu ve sparťanské mládeži. Sledoval jsem ho pak celou dobu v lize, pak se toulal v Polsku, Rumunsku... Pokud si někdo nominaci zaslouží svými výkony, tak hned zapadne a bude tu rovnocenným členem, to u Lukáše nebude problém. Je stejná pozice jako já, má dobrou střelu ze střední vzdálenosti. Těžko říct, třeba mě vyšoupne ze sestavy,“ doplnil s úsměvem záložník David Pavelka .

Droppova nominace potvrzuje trend, že národní tým se otvírá všem, jejichž formu zaregistrují reprezentační trenéři. „Trenér Jarolím kouká opravdu na všechny. Je to příležitost pro ty, co podávají dobré výkony. Když to přeženu, všude na světě je šance se ukázat a poprat se o nominaci. Myslím, že ani on (Droppa) sám nečekal, že ho někdo může sledovat. Ostatní hráči, co jsou trošku uklizení v koutě, ať už v lize nebo jinde, se mají o co prát a je dobře, že to trenér takhle sleduje,“ zamyslel se Brabec. 

Další informace o nominaci Karla Jarolíma najdete ve středečním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Deník SportFoto Deník Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Spartu sleduje i z Genku. V reprezentaci se Brabec vrací do dětských let
Video se připravuje ...

Zmrhal: Popichovat sparťany nebudu, jsem tu sám
Video se připravuje ...

Pavelka: Proti Německu máme motivaci ukázat, že se s těmito týmy můžeme měřit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud