20. prosince 2013 • 13:25

Vrba ke kritice kotoulů od Luhového: Mohl jsem být sedlákem a ne trenérem

Autor: pta, riš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kritik poměrů v českém fotbale Milan Luhový vzbudil mezi fanoušky velký rozruch, když označil kotouly trenéra Pavla Vrby, které předvedl naposledy po výhře Plzně v Lize mistrů nad CSKA Moskva, za „sedlácké oslavy.“ Ve čtvrtek večer se k nim vyjádřil také nový kouč reprezentace na veřejné diskuzi ve Velkém Týnci na Olomoucku, při které se sešel s Karlem Brücknerem a Petrem Uličným.



Lachtaní skoky v podání Pavle Horvátha, nebo Vrbovy kotouly. Fanoušci v Plzni nadšeně tleskali, když jim kapitán i trenér Viktorie předvedli po vítězných zápasech netradiční podívanou. Podle Milana Luhového však ve vyspělých klubech je podobné chování nepřípustné. „Oslavy po vítězných zápasech byly vskutku sedlácké,“ napsal Luhový na svém blogu v přípěvku nazvaném Uspěje sedlačismus také v reprezentaci.

Zároveň však bývalý reprezentant Luhový připustil, že podobné rituály mohly tvořit část plzeňského kouzla. Myslím si, že to byl právě tento bezprostřední sedlačismus, který v týmu vytvořil atmosféru, která (v Plzni) stmelovala kolektiv,“ poznamenal.

Pavel Vrba po výhře Plzně nad CSKA fanouškům předvedl kotoul vzad. Slíbil, že takové udělá klidně dva, pokud s reprezentací postoupí na mistrvství Evropy
Pavel Vrba po výhře Plzně nad CSKA fanouškům předvedl kotoul vzad. Slíbil, že takové udělá klidně dva, pokud s reprezentací postoupí na mistrvství Evropy

A Vrba zareagoval na jeho kritiku téměř okamžitě. „Pan Luhový o mně říká, že se chovám jako sedlák, když dělám oslavné kotouly. Tak já mu vzkazuju, že můj táta sedlákem opravdu byl. A kdyby mu tehdy statek nesebrali, byl bych dnes i já sedlákem, a ne trenérem,“ řekl kouč v nabitém sále ve Velkém Týnci.

Podobně reagoval trenér Sparty Vítězslav Lavička, když mu Luhový vyčítal, že před zápasy se chodí pozdravit na stadionu s fanoušky. „Nevím, jak to má Milan načasované, nebo jakou má představu, ale já věci, které chci stihnout, stihnu.“

VIDEO | Podívejte se na Vrbův kotoul po vítězství nad CSKA Moskva

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud