16. listopadu 2015 • 17:05

Krásné gesto! Fotbalisté Francie zůstali po útocích celou noc s Němci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér německých fotbalistů Joachim Löw poděkoval francouzskému týmu, že po pátečním přípravném utkání v Paříži zůstal s nimi celou noc na stadionu. Po sebevražedných útocích v areálu Stade de France němečtí fotbalisté z bezpečnostních důvodů neopustili stadion a totéž solidárně udělali Francouzi.



"Bylo to krásné gesto od francouzského týmu a kouče Didiera Deschampse," uvedl Löw na dnešní tiskové konferenci před úterním duelem proti Nizozemsku v Hannoveru. "Nabídli nám, že můžeme strávit noc v jejich hotelu a že nám uvolní své pokoje. Také počkali, než bylo jasné, že poletíme rovnou do Německa," dodal Löw.

Němci měli původně po zápase strávit noc v hotelu a odletět z Paříže v sobotu v poledne. Po teroristických útocích ve francouzské metropoli, jež si vyžádaly 129 životů, však rovnou ze stadionu zamířili ráno na letiště a odcestovali charterovým letem.

Po nepříjemném zážitku německá federace zvažovala, že odvolá úterní duel s Nizozemskem, v neděli se však definitivně rozhodlo, že se hrát bude. "Poté, co jsme se na to vyspali, nám bylo jasné, že se zápas musí uskutečnit. Utkání vysílá jasný vzkaz svobody a demokracie a také solidarity s Francií," řekl Löw.

Ohroženo bylo také konání úterního duelu mezi Francií a Anglií ve Wembley, ale i ten se na přání obou týmů odehraje. "V sobotu jsme mluvili s představiteli francouzské federace, byli jsme i v kontaktu s prezidentskou kanceláří a byly dvě podmínky, aby se utkání uskutečnilo. Britské úřady chtěly mít jistotu, že to bude bezpečné, a také museli chtít hrát Francouzi. A to chtěli, převážně ze symbolických důvodů, a my jsme měli velkou radost, že jsme jim mohli vyhovět," řekl výkonný šéf anglické Fotbalové asociace Martin Glenn.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud