18. listopadu 2015 • 08:45

Ibrahimovic vystřílel EURO a zářil: Ukončil jsem Dánsku kariéru!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Zlatan Ibrahimovic v odvetě baráže mistrovství Evropy ukázal, že leckdy odvážná prohlášení umí podložit i činy. V úterním zápase dvěma góly přispěl k remíze 2:2 v Dánsku, která po předchozí výhře 2:1 stačila švédským fotbalistům k postupu na šampionát.



"Dánové před zápasem říkali, že mi ukončí kariéru, ale místo toho jsem ukončil já ukončil kariéru celé jejich zemi," řekl čtyřiatřicetiletý Ibrahimovic. Hvězda Paris St. Germain totiž před baráží prohlásila, že po turnaji ve Francii nejspíš v národním týmu skončí.

Po odvetě v Kodani se o tom však nechtěl bavit. "Jestli po Euru skončím, bude to osud," uvedl švédský kapitán. "Hodně lidí o mně v poslední době říkalo, že už jsem starý a slabý, ale dneska to tak nevypadalo," dodal Ibrahimovic, který se proti Dánsku prosadil po rohu a z přímého kopu a navázal tak na jednu branku z úvodního duelu.

Domácí pak sice dvěma góly srovnali, na postupu Švédska to už však nic nezměnilo. "Máme obrovskou radost. Hlavně proto, že o nás říkali, že jsme nejhorší švédská reprezentace v historii," uvedl trenér Erik Hamrén. "Ale neberu to jako pomstu. Nicméně vzhledem k tomu, jak o nás psali, je postup na Euro velký úspěch," dodal ironicky.

Naopak obránce Mikael Lustig se do kritiků opřít nebál. "Naházeli na nás hodně špíny a tohle je skvělá pomsta," prohlásil hráč Celticu. "Pořád psali o tom, jak je potřeba omladit a obměnit tým, ale spíš to vypadá, že ke změnám by měli sáhnout v médiích," přidal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud