29. prosince 2016 • 04:56

TOP 10 Afričanů, kteří zmizí klubům: Hvězdy z Anglie i Sparty a Slavie

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na desítku hráčů, kteří by měli reprezentovat na Africkém poháru národůPodívejte se na desítku hráčů, kteří by měli reprezentovat na Africkém poháru národůFOTO: koláž iSport.cz

    Už za necelé tři týdny vypukne Africký pohár národů. Turnaj, ze kterého mají trenéři z Premier League či bundesligy hrůzu. Na několik kol jim totiž zmizí hráči jako třeba Mahrez, Aubameyang či Mané. V Gabonu budou i tři zástupci z ePojisteni.cz ligy, které vyšlou Sparta a Slavia. Podívejte se, kdo všechno bude v období 14. ledna až 5. února 2017 mimo svůj vlastní klub.

  • Pierre-Emerick Aubameyang

    Pierre-Emerick AubameyangFoto EPA

    Dortmund/Gabon

    Vytáhlý rychlík patří mezi největší opory Borussie. V letošním ročníku bundesligy nastřílel v 15 zápasech 16 branek a vede tabulku střelců. Daří se mu i v Lize mistrů. Naposledy se blýskl proti Realu Madrid, kdy gólem a asistencí zařídil Dortmundu alespoň bod. Gabon na něho bude určitě spoléhat. Pokud by s reprezentací došel až do finále, mohl by zmeškat až 4 ligové duely.

  • Sadio Mané

    Sadio ManéFoto Reuters

    Liverpool/Senegal

    Bez jeho produktivity by Liverpool rozhodně nebyl na druhé příčce Premier League. Senegalský uragán, který přišel na Anfield Road v létě za 34 milionů liber ze Southamptonu, řádí! V anglické lize nastřílel osm branek a na další čtyři přihrál. Je otázka, jak jej Liverpool v lednu a možná i v únoru, nahradí.

    SESTŘIH Premier League: Everton - Liverpool 0:1. Mané rozhodl v 94. minutě
    Video se připravuje ...

  • Rijád Mahrez

    Rijád MahrézFoto Reuters

    Leicester/Alžírsko

    Velká ztráta pro anglického šampiona. Hbitý kouzelník zmizí zrovna před veledůležitými mači proti Chelsea, Southamptonu a Manchesteru United. Jeho sedm vstřelených branek v aktuální sezoně, by mohly chybět. V situaci ve které se „Foxes“ zrovna nacházejí, to není nic ideálního.

    SESTŘIH Premier League: Leicester - Everton 0:2. Bez Vardyho ani bod
    Video se připravuje ...

  • Islam Slimani

    Islam SlimaniFoto Reuters

    Leicester/Alžírsko

    A další ztráta pro mistra. Po Mahrezovi by měl Alžírsko reprezentovat i útočník Islam Slimani, kterého si Leicester přivedl v létě ze Sportingu. Osmadvacetiletý forvard se propracoval mezi hráče, kteří pravidelně hrají a při disciplinárním trestu Jamieho Vardyho je volbou číslo jedna. Po Novém roce bude vše zase jinak.

  • Michael Ngadeu

    Michael NgadeuFoto Barbora Reichová (Sport)

    Slavia/Kamerun

    Jeden z objevů podzimní části ePojisteni.cz ligy. Kamerunský stoper, kterému ve Slavii přidělili pozici defenzivního štítu, se rozehrál do parádní formy. Na své pozici v lize dominuje a těží z toho i „sešívaní“, kteří se po výborných výsledcích vyhoupli v tabulce na druhou příčku.

    Slavia - Mladá Boleslav: Ngadeu se trefil přes hlavu a Slavia vede 1:0
    Video se připravuje ...

  • Salomon Kalou

    Salomon KalouFoto Reuters

    Hertha/Pobřeží slonoviny

    Po Vedadu Ibiševičovi nejproduktivnější spoluhráč Vladimíra Daridy v německé metropoli. Fotbalista, který se může pyšnit například angažmá v londýnské Chelsea, v aktuální sezoně nastřílel v bundeslize pět branek a přidal dvě asistence.

  • Wilfried Bony

    Wilfried BonyFoto profimedia.cz

    Stoke/Pobřeží slonoviny

    V létě utekl ze City, aby našel novou motivaci a především znovu hrál. Tomu zezačátku vycházelo, ale v listopadu se situace rázně změnila. Bývalý útočník Sparty přestal nastupovat a od té chvíle čeká na svoji šanci. Africký turnaj národů by pro něj mohl být šancí, kde by prolomil svoji smůlu.

  • Simon Deli

    Simon DeliFoto Barbora Reichová (Sport)

    Slavia/Pobřeží slonoviny

    Další slávista, který by měl místo polykání kilometrů a trávení hodin v posilovně, reprezentovat. Své kvality prokazuje 25letý obránce už od svého příchodu do Slavie, v aktuálním ročníku ale nemá konkurenci. Díky skvělým výkonům je považován za nejlepšího stopera v české lize.

    Brno - Slavia: Akci Brna zastavil Deli
    Video se připravuje ...

  • Costa

    CostaFoto Dominik Bakoš (Sport)

    Sparta/Zimbabwe

    Sparťanský bojovník se vším všudy. Je potřeba vymyslet gólovou akci, skórovat či naopak přitvrdit hru? To všechno v sobě 30letý obránce v sobě dřímá. Navíc je variabilní. Díky dobrému výskoku a hlavičce umí nastoupit na pozici stopera. O jeho reprezentování Zimbabwe není pochyb.

    Sparta - Karviná: Costa stihl balon na hřišti a připravil gól pro Pulkraba – 2:0
    Video se připravuje ...

  • Eric Bailly

    Eric BaillyFoto profimedia.cz

    Manchester United/Pobřeží slonoviny

    Letní posila z Villarrealu se brzy stala oporou zadních řad „Rudých ďáblů“. V říjnovém duelu s Chelsea si však poranil koleno a téměř dva měsíce byl mimo hru. Před Vánoci se mu zranění znovu ozvalo, ale nebylo to nic vážného. O čemž svědčí i jeho nominace na turnaj v Gabonu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud