Hynek Preisler
9. července 2014 • 11:47

Do Liberce míří Tomáš Ďubek, nejdražší posila Severočechů!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři dny před uzavřením soupisky pro Evropskou ligu je Liberec blízko k získání své letos nejdražší posily. Z Ružomberoku míří K Nise záložník a zkušený kapitán týmu Tomáš Ďubek, který byl v sezoně 2012/13 vyhlášen nejlepším hráčem slovenské ligy. „Je to blízko dohodě, ale podepsané to ještě není,“ sdělil dnes isportu.cz sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar.



Podle slovenských médií je to však již jasná věc. „Těším se, že si vyzkouším něco nového, co mě může posunout dál v mé kariéře. Navíc Liberec má kromě české ligy před sebou účinkování i v Evropské lize,“ citoval Ďubka slovenský Šport. Dnes by měl 27letý záložník a slovenský reprezentant absolvovat U Nisy zdravotní testy.

„Už dva roky patří mezi nejlepší hráče slovenské ligy. Dává góly i na ně přihrává,“ řekl Jan Nezmar, který v době svého působení v Ružomberoku v letech 2005-2007 začátky Ďubka v prvním mužstvu pamatuje.

„Doufáme, že pokud se přestup podaří dotáhnout, zkvalitní nám přechodovou a hlavně finální fázi. Je tvořivý záložník, ale v záloze může hrát kdekoliv, zprava i zleva, jako podhrot i z hlubší pozice,“ poznamenal Nezmar. S Libercem již od konce června trénuje plzeňský Martin Fillo, příchodem Ďubka se však šance na jeho angažování U Nisy snižuje.

Pokud Tomáš Ďubek do Liberce přestoupí, bude to jeho nejdražší letní posila. Spekuluje se o přestupové částce okolo osmi milionů českých korun.

Již příští čtvrtek Liberec čeká první soutěžní zápas v této sezoně, když se představí ve 2. předkole Evropské ligy na hřišti Košic.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud