30. září 2014 • 11:13

V Jihlavě odvolali Radu! Nahradí ho trenér mládeže Kučera

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na nevydařený vstup fotbalistů Jihlavy do nové sezony doplatil trenér Petr Rada. Představenstvo klubu z Vysočiny ho odvolalo z funkce, končí i asistent Zdeněk Klucký. Na Radovo místo nastupuje Roman Kučera, který byl v Jihlavě dosud zodpovědný za mládežnické týmy. Jde však pouze o dočasné řešení nejdéle do konce podzimní části. Po devíti kolech je Jihlava v Synot lize zatím poslední se čtyřmi získanými body.



"Příchod trenéra Romana Kučery představuje dočasné řešení maximálně do konce podzimní sezony. Vnímáme u něj zodpovědnost za další vývoj klubu a velké odhodlání pomoci týmu ve složité situaci. Zároveň získáváme prostor k nalezení trenérské osobnosti, která bude zárukou dlouhodobé koncepční práce s týmem," uvedl v prohlášení předseda představenstva Jiří Pech.

Vysočině se pod Radovým vedením nevydařil vstup do sezony, po devíti zápasech má na kontě čtyři body. Na první Jihlavané dosáhli až v šestém kole po domácí bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi, do té doby také vstřelili jediný gól. Náznak zlepšení znamenala výhra na půdě nováčka Hradce Králové 3:0, následovaly ale porážky doma s Příbramí a v minulém kole v Praze s Duklou 1:4.

"Vstup do soutěže zůstal výrazně za naším očekáváním. Na nepříznivou situaci jsme byli nuceni zareagovat. Poslední místo v tabulce má hlubší příčiny a není spojeno pouze s trenérským vedením mužstva, cítíme však, že tým potřebuje okamžitý impulz," vysvětlil Pech.

Padesátiletý Kučera přišel do jihlavského klubu před dvanácti lety z Havlíčkova Brodu. Postupně trénoval všechny mládežnické týmy od mladších žáků po juniorský tým, který vede tři sezony. Současně vedl v letech 2010 a 2011 českou reprezentační šestnáctku. Letos v lednu obdržel ocenění pro nejlepšího trenéra v juniorské a dorostenecké kategorii. V ligovém týmu se setká se svým synem, středopolařem Tomášem Kučerou.

Rada převzal Vysočinu před rokem koncem listopadu, kdy nahradil odvolaného Františka Komňackého. Tehdy byla Jihlava rovněž v tabulce poslední, sezonu ale zakončila na osmém místě.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud