31. října 2014 • 22:10

CELÝ SESTŘIH: Boleslav urvala výhru s Bohemians, pálil Tavares

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEA | Fotbalisté Mladé Boleslavi v první lize doma porazili 1:0 Bohemians 1905, uspěli po předchozích dvou porážkách a před víkendovými zápasy poskočili na čtvrté místo tabulky. Naopak Pražané v nejvyšší soutěži nebodovali potřetí za sebou. Předehrávku 13. kola rozhodl v prvním poločase Francouz Mickaël Tavares.



Domácí fotbalisty přivedl na hrací plochu kapitán Magera, který nastoupil v základní sestavě poprvé od úvodního kola. Na začátku však byli nebezpečnější Bohemians. V sedmé minutě jim mohl zajistit vedení Bratanovič, ale jeho sólo zakončené střelou na vzdálenější tyč gólman Hruška vyrazil.

Tentýž hráč ohrozil jeho bránu i v 27. minutě po Mikušově dlouhé přihrávce, proti které nejprve boleslavský gólman vyběhl, ale pak si cestu rozmyslel a Bratanovič z ostrého úhlu přestřelil.

Středočeši otevřeli skóre z nenápadné akce po hodině hry. Tavares si naskočil na Bartlovu standardku, hlavou prostřelil brankáře Švengera a po 221 minutách utnul boleslavskou sérii bez gólu. Francouzský středopolař se v české lize trefil po šesti letech, naposledy ještě za Slavii skóroval proti Spartě.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
Video se připravuje ...

Náskok svěřence trenéra Jarolíma uklidnil. I ve zbytku prvního poločasu měli územní převahu, Ščuk v nadějné pozici nepotrestal Csehovu chybu při rozehrávce.

V podobném tónu nastoupili domácí i po přestávce. Hned zkraje druhého poločasu byl nebezpečný Bartův centr i následný roh, po němž Švenger musel vyboxovat míč před Ščukem.

Kouč Bohemians Pivarník po hodině hry zareagoval na nepříznivý vývoj střídáním. Nepříliš výrazného Mikuše nahradil Lietava a hosté se čím dál více dostávali do hry, zatímco na boleslavský tým se místy snášela nespokojenost necelých tří tisíc diváků.

Výraznější šance však scházely, s Radovou ránou doprostřed branky Hruška neměl problém. V bojovném závěru se už nic důležitého nestalo. Mladá Boleslav tak doma porazila "Klokany" v pátém z šesti utkání v nejvyšší soutěži.

13. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 30. Tavares. Rozhodčí: L. Kovařík - Blažej, Urban. ŽK: Skalák, Tavares - Bratanovič, Krch. Diváci: 2708.

Mladá Boleslav: Hruška - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Skalák, Ščuk, Tavares, Bartl (80. Zahustel) - Ďuriš (73. Šisler), Magera (71. Wágner). Trenér: K. Jarolím. Bohemians: Švenger - Pauschek, Cseh, Krch, Šírl - Moravec, Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Bratanovič - Mikuš (59. Lietava). Trenér: Pivarník.

Boleslav - Bohemians, velká šance domácího Jana Bořila
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Bohemians: Slibná možnost Jhona Mosquery
Video se připravuje ...

Boleslav - Bohemians: Gól Mickaela Tavarese
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud