28. listopadu 2014 • 11:52

Hořava je po operaci, v Jablonci hrát nebude. Sparta s Dočkalem počítá

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň se ve šlágru 16. kola Synot ligy s Jabloncem musí obejít bez reprezentačního záložníka Tomáše Hořavy. Naopak start sparťana Dočkala v Jihlavě ohrožen není, byť kvůli zlomenému nosu a následnému krvácení dohrál duel Evropské ligy s Neapolí (0:0) s tampóny v nose.



Hořava se zranil v předchozím ligovém zápase s Bohemians 1905, včera podstoupil artroskopický zákrok ve Fakultní nemocnici v Plzni.

„Obešel se bez jakýchkoliv komplikací. Dle vyjádření klubového lékaře Petra Nepraše bude Hořava s nejvyšší pravděpodobností trenérovi k dispozici ihned na startu lednové zimní přípravy,“ podotkl mluvčí klubu Pavel Pillár.

Do nedělního důležitého střetnutí s Jabloncem tak určitě nezasáhne.

„V závěru sezony se drobné šrámy u hráčů kumulují. Před posledním zápasem podzimu je Tomášova absence samozřejmě komplikací, nicméně náš kádr je dostatečně kvalitní a široký, abychom si s tímto poradili,“ uvedl v tiskové zprávě trenér Plzně Miroslav Koubek.

Sparta naopak nepočítá s tím, že by zlomenina nosní chrupavky vyřadila ze hry Bořka Dočkala. V zápase s Neapolí inkasoval prudký úder kopačkou do obličeje, kvůli kterému byl asi dvě minuty ošetřován za postranní čarou. Zápas dohrál s tlustými tampóny v nose.

„Byla to velká rána. V první chvíli jsem si myslel, že to dál nepůjde, naštěstí se krvácení podařilo zastavit,“ řekl Dočkal v rozhovoru pro ČT sport.

Ačkoliv dnes netrénoval s mužstvem a zůstal v domácím léčení, v nedělním duelu s Jihlavou nastoupí.

„Bořek vypadá jako Rocky Balboa, ale cítí se dobře. Optimistické prognózy hovoří o tom, že bude k dispozici,“ řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud