17. prosince 2014 • 18:18

David Jarolím bude sportovním ředitelem Mladé Boleslavi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý reprezentant David Jarolím bude sportovním ředitelem fotbalistů Mladé Boleslavi. Dosud ve vedení klubu působil v menší roli, nyní bude mít větší pravomoci a naplno bude spolupracovat se svým otcem Karlem, který je trenérem A týmu.



"Od 1. ledna se David stane sportovním ředitelem," řekl ČTK prezident klubu Josef Dufek. "David už se na vedení klubu podílel na podzim a stál za příchodem francouzských posil v čele s Michaelem Tavaresem, ale stále jsme doufali, že by mohl obnovil hráčskou kariéru. To se však nestalo, a tak přišel logický krok a jeho větší zapojení do vedení. Bylo to jen o správném načasování," dodal.

Post sportovního ředitele byl v Mladé Boleslavi neobsazený od ledna, kdy Ladislav Minář odešel do Olomouce. Kompetence převzali Dufek s ředitelem Michaelem Doležalem a sportovním sekretářem Vladimírem Rosenbergerem.

Pětatřicetiletý Jarolím měl v minulé sezoně problémy s kolenem, proto se rozhodl neprodloužit smlouvu a ukončil aktivní kariéru. Následně se dohodl s Dufkem na nové spolupráci a stal se koordinátorem mezi A-týmem a managementem Boleslavi.

Devětadvacetinásobný reprezentant přišel do klubu v lednu 2013 po krátkém angažmá ve francouzském Évianu. V domácí soutěži zasáhl do 39 utkání a vstřelil jednu branku. Většinu kariéry strávil Jarolím v Německu. Začínal v juniorce Bayernu Mnichov, pak se přesunul do Norimberku. Největší jméno si udělal v Hamburku, kde působil devět let a také vykonával funkci kapitána. V klubu je stále velmi populární, Hamburk mu chystá i benefici.

David Jarolím naposledy hrál nejvyšší soutěž za Mladou Boleslav, teď se stává sportovním ředitelem klubu.
David Jarolím naposledy hrál nejvyšší soutěž za Mladou Boleslav, teď se stává sportovním ředitelem klubu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud