22. prosince 2014 • 13:11

Kadeřábek chce do Německa. Kdo ho může Spartě zaplatit?

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud se v létě splní Pavlu Kadeřábkovi přání, bude mít pražská Sparta o starost navíc. Reprezentační pravý bek totiž chce opustit Synot ligu a odejít do německé bundesligy. Je pravděpodobné, že pokud k tomu dojde, přestupová suma neklesne pod tři miliony eur, tedy zhruba 80 milionů korun. Zároveň však asi nepřesáhne magickou stovku.



Dvaadvacetiletý Kadeřábek patří k hráčům s nejvyšší hodnotou v současném kádru Sparty. Splňuje parametry, za které jsou zahraniční kluby ochotny platit velmi dobré sumy, ačkoliv obecně zájem o fotbalisty z české nejvyšší soutěže výrazně poklesl.

„Chtějí hráče, kterému je nejlépe do třiadvaceti let, ale už má reprezentační zkušenosti, pokud možno z finálových turnajů, hraje evropské soutěže a vyhrává domácí ligu, nejlépe takovou, která má úroveň. Na trhu je miliarda volných hráčů. Takže kluby, které jsou ochotny zaplatit přes 2,5 miliony eur, nekoupí nikoho, kdo by nesplňoval tyto parametry,“ říká Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která Kadeřábka zastupuje.

Podle něj už ho samotný hráč požádal, aby začal vyhledávat klub, do kterého by mohl přestoupit. „Chce po sezoně odejít. Byl připraven přestoupit už teď v zimě, ale vypadá to, že bychom mohli výhledově koukat na jeho odchod v létě. Začínáme se o tom bavit s představiteli Sparty. Pavel je velký sparťan, je klubu vděčný, že ho vychoval, Jaroslav Hřebík je jeho druhý táta. Ale lákají ho výzvy, které čekají za hranicemi. A vidí, že je těžké se do ciziny dostat, proto když tady ta možnost je, rád by jí využil. Jeho sen je hrát bundesligu. Začíná se učit německy. Na základě několika sezení, která proběhla v předchozích měsících, věřím, že v průběhu jara přijde pro Spartu adekvátní nabídka a Pavel dostane od klubu příležitost (na přestup). I pro Spartu to bude ocenění, navíc víte, že Němci vám zaplatí,“ říká Kolář.

Je jasné, že Sparta jej nebude chtít prodat levně, nicméně suma přes sto milionů korun není pravděpodobná. Na otázku Kadeřábkovy ceny jeho agent uvedl. „Myslím, že se pohybuje okolo třech milionů nebo lehce přes tři plus bonusy.Kdyby se podařilo 3,5 (cca 95 mil. korun) bylo by to super. To je ale pouze můj osobní odhad vycházející z trhu, jiné představy může mít klub.“

Seznam zájemců Kolář nechce prozrazovat, ovšem je jasné, že podobnou sumu si v současnosti může dovolit investovat jen několik vybraných klubů, ačkoliv je řeč o bundeslize.

„Zájemce bych asi nespecifikoval. Ale peníze, o kterých mluvíme, umí zaplatit jen některé kluby. Bayern, to je ovšem mimo. A pak kluby typu Leverkusenu, Dortmundu, Hoffenheimu či Schalke.“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud