Michal Koštuřík
1. srpna 2015 • 20:56

Zlínský střelec Železník byl „našrot“ a za gól zaplatí sám sobě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze zlínské Letné letí na pražskou Letnou vzkaz: My se vás nebojíme! Podceňovaný nováček Synot ligy porazil 1:0 Jihlavu, má po dvou kolech šest bodů a v neděli se postaví Spartě. Do boje dokonce vyrazí v pozici lépe postaveného týmu.



„Nezpychneme, ale zase půjdeme vyhrát. To, co se dnes nepovedlo Baníku, se třeba podaří nám,“ prohlásil kurážně trenér Bohumil Páník.

Zlínští zatím počítají jen výhry. Před týdnem vyloupili Ďolíček, nyní přetlačili Jihlavu. V obou případech zavřeli obranu a na tři body jim stačil jeden přesný zásah.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Jihlava 1:0
Video se připravuje ...

„Defenziva je kompaktní,“ pochvaloval si kouč Páník, který vedl Zlín v ostrém mistrovském zápase na vlastním stadionu po dlouhých čtrnácti letech. V roce 2001 koučoval mužstvo ve druhé lize, po polovině soutěže ale odešel dělat sportovního ředitele do Olomouce.

Teď je zpátky a šokuje s „no name“ kádrem tuzemskou elitu. „Výhře jsme podřídili vše, hráli jsme hodně běhavý fotbal. Někteří hráči šli až nadoraz, ale bez toho to nejde. Například Železník byl našrot, tak si na konci vyměnil místo s Pazderou, který to za něj oběhal,“ vylíčil zkušený stratég po pokoření Jihlavy.

„Zatím to máme založené na bojovnosti. Tři čtvrtiny hráčů jsou v lize nováčky. Fotbalovost určitě časem přijde, už se v naší hře objevuje,“ podotkl stoper Tomáš Hájek.

Ve Zlíně je po rozjezdu sezony veselo. Kapitán Lukáš Železník se však prohne. První gól v nejvyšší soutěži, to nebude zadarmo. Paradoxně zaplatí pěknou sumičku sám sobě. V týmu je totiž také pokladníkem.

„Je to velká částka, ale budu muset zaplatit,“ nevykrucoval se lídr, který se prosadil po rohu hlavičkou k tyči. „Ve čtvrtek jsme to trénovali asi hodinu a čtvrt. Ke konci už nás to nebavilo, ale účel to splnilo,“ culil se Železník. „Šest bodů, to je sen,“ rozplýval se nad vstupem nováčka do sezony.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud