Hynek Preisler
10. srpna 2015 • 23:34

Nejdřív Kovařík, teď Šural... Gólman Dukly Rada vychytal Liberec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulém kole proti gólmanovi Dukly Filipu Radovi selhal exekutor Plzně Jan Kovařík, po týdnu i liberecký Josef Šural, kterému brankář hostů vystihl stranu a střelu z penaltové značky deset minut před koncem za stavu 1:1 vyrazil. I díky tomu Dukla U Nisy remizovala stejným výsledkem.



„Jestli jsem penaltový specialista? Tak bych se neoznačoval. Podívám se na penalty na nějaké zápasy zpátky, jak je kopali a podle toho reaguju, ale spíše v tom bylo trochu štěstíčka,“ poznamenal Rada, který zneškodil pokutuvý kop nařízený za faul Marka Hlinka na Milana Kerbra. 

„Plzeň ji překopla, ale dneska ji kopl do míst, kam jsem skočil. Asi ji nekopl dobře, když jsem ji chytil. Zaplať pánbůh,“ tetelil se hrdina zápasu.

Jednou ho však Šural přeci jen překonal. V samotném závěru první půle z parádně provedeného přímého kopu, když se Rada po přesné střele jen ohlédl.

Liberec - Dukla: Domácí dostali výhodu, ale Šural zahodil penaltu!
Video se připravuje ...

„Kopnul to výborně, těsně nad zdí. Hlídal jsem si více mojí stranu a balon jsem neviděl. Najednou vylítnul nad zdí a myslím, že šel úplně k tyčce. Nevím, zda jsem mohl něco udělat. Kopnul to výborně,“ pochválil autora prvního gólu Filip Rada, jehož tým neprohrál po Plzni ani s dalším účastníkem evropských pohárů.

„Hráli jsme venku, tak je to asi zisk bodu, ještě vzhledem k průběhu zápasu. Liberec měl šance, ale na druhou stranu my ke konci také, takže mohli vyhrát oni i my, skončilo to však 1:1. Ale bod z venku se počítá,“ uzavřel Rada.

Dukla - Plzeň: Plzeň kopala penaltu, Kovařík mířil do nebe
Video se připravuje ...

Liberec - Dukla: Krásný gól Josefa Šurala z přímého kopu na 1:0
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Dukla 1:1. Šural dal gól a zahodil penaltu
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud