Michal Koštuřík
25. listopadu 2015 • 04:59

Slavia už začíná lovit! Ze Zlína bere kapitána Lukáše Železníka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtrnáct prvoligových zápasů, sedm gólů. Tahle vizitka útočníka Lukáše Železníka (25) očarovala pražskou Slavii, která nasadila zlínského kapitána vysoko na seznam zimních posil. Podle informací iSport.cz přestupu nic nebrání, samotný hráč má o něj eminentní zájem. „Ano, slyšel jsem to. Pokud se rozhodne, že chce odejít, bránit mu nebudeme,“ uvedl dnes boss nováčka Zdeněk Červenka.



Pětadvacetiletý Železník je odmalička fanouškem Sparty, ovšem míří do Slavie. Po půl roce v nejvyšší soutěži oslovily jeho konstantní výkony tuzemskou špičku. Nejsilnější vábení zní z Edenu, kde mají po vstupu čínských partnerů nejnaditější pokladnu.

Zlín je k dohodě svolný, neboť nejlepšímu střelci nováčka končí po sezoně smlouva a podpis nové je vysoce nepravděpodobný. „Slavia má zájem, ale ještě není nic uzavřené. Železníka chce víc klubů. S hráčem jsem ještě nemluvil,“ sdělil podnikatel Červenka. Podle něj není v jednání varianta o hráčově případném jarním hostování v mateřském klubu.

PŘÍMÁK: Železník před lety vyhrál v televizi, teď je na cestě do Edenu
Video se připravuje ...

Zlínský odchovanec se chce v kariéře posunout dál. „Slavia ale určitě nakoupí víc hráčů, konkurence bude trošku jiná než tady,“ podotkl zlínský kouč Bohumil Páník k Železníkově úmyslu. S jeho službami bude počítat do té doby, než dostane echo o definitivním stvrzení transakce. Zatím se tak nestalo.

„Ten hráč je tady, má ještě půl roku smlouvu. Až dohrajeme, tak se k tomu možná vyjádřím. On musí vědět, co chce a na co se cítí. Teď ho mám k dispozici a furt říkám, že jedenáct nejlepších hráčů musí jít na hřiště. Na tom se nic nemění,“ zdůraznil Páník.

Je zřejmé, že sedmigólový snajpr nebude chybět v sestavě pro pondělní duel s Libercem a počítá se s ním i na podzimní rozlučku v Jihlavě. „Přístup má pořád stejný,“ tvrdí kouč nováčka.

„Akorát si musí některé věci v hlavě srovnat. Vystřelili jsme po sobě určité výroky. Myslím, že si to uvědomil a zařadil se zpátky do řady s týmem. Pokud v zimě odejde, budeme mít prostor další hráče dohledat a kádr doplnit,“ dodal Páník.

Téma o možných zimních posilách Slavie čtěte ve středečním vydání deníku Sport

V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ SI HO MŮŽETE KOUPIT ZDE >>>

Titulní strana středečního vydání deníku SportFoto sport

Příbram - Zlín: Tak tohle snad nešlo nedat! Železník promarnil velkou šanci
Video se připravuje ...

Plzeň - Zlín: Gól Lukáše Železníka na 2:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud