Jan Vacek
28. listopadu 2015 • 20:35

Penaltu dal, tutovky pálil. Jsem hroznej dřevák, ulevil si Škoda

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mnoha fanouškům Slavie určitě během podzimního sledování zápasů svého týmu projela hlavou formulka. „Kdyby tohle měl Škoda, byl by z toho gól…“ V duelu s Příbramí se mohli sami přesvědčit, že ani jméno jednoho z nejlepších ligových střelců není zárukou. Slávistický lídr sice otevřel skóre z penalty, další obrovské šance však zahodil. „Snad už jsem si to vybral,“ prohodil po utkání.



Být to běžné utkání, Milan Škoda by si z něj odnášel v batohu tři nebo čtyři góly. Pro ofenzivní hvězdu sešívaných to však ledajaký zápas nebyl. Vůbec poprvé se v mistrovském utkání postavil k pokutovému kopu, který nekompromisní střelou pod břevno proměnil.

Slavia - Příbram: Penalta! Pilík fauloval Frydrycha a Škoda zkušeně proměnil
Video se připravuje ...

Další zářezy už ovšem nepřidal, i když k nim měl ohromně blízko. Ve druhém poločase se řítil zcela sám na Aleše Hrušku, nasadil ke kličce, příbramský gólman však úmysl přečetl a balon Škodovi vypíchl. „Hlavně, že jsem si říkal, že si ten míč nesmím dát moc krátký, protože by mi ho mohl vyrazit. Samozřejmě přesně to se stalo,“ povzdychl si aktuálně desetigólový střelec.

Ještě mnohem větší tutovku měl reprezentační útočník v samotném závěru. Po rychlém protiútoku Slavie dostal balon od spoluhráče Jaromíra Zmrhala ideálně na nohu. Od zcela prázdné branky byl pár kroků. Balon ovšem nenapnul síť, nýbrž se zvedl vysoko nad břevno. „Říkal jsem si, že jsem hroznej dřevák. Je to smutný. Asi jsem neměl jít na tu penaltu, pak by to určitě bylo dobré,“ usmál se.

Slavia - Příbram: Škoda zahodil další velkou šanci
Video se připravuje ...

Slavia - Příbram: To se dá zahodit?! Škoda přestřelil bránu z metru
Video se připravuje ...

Příbrami touhle minelou Škoda daroval chvíli naděje na vyrovnání. „Bylo to pouze o tom, jestli budu lovit balon ze sítě nebo pro něj půjdu za branku,“ usmál se Hruška. „Takhle nás nechal ještě chvíli při životě,“ doplnil zkušený gólman.

Slavia - Příbram: Hruška se vymrštil a zneškodnil Škodovu dorážku
Video se připravuje ...

Slavia - Příbram: Škoda spálil tutovku! Hruška mu vystihl blafák
Video se připravuje ...

Po závěrečném hvizdu si Škoda mohl oddechnout, že Příbram v závěru po některém z centrů nesrovnala gólové účty. A s ním i celá Slavia včetně trenéra Dušana Uhrina. „Já ani nevím, co mi proběhlo hlavou, když to Škoda překopl. Spokojený jsem určitě být nemohl, ale na druhou stranu jsme pořád vedli, takže jsem pod takovým tlakem nebyl. Věřil jsem, že to dotáhneme,“ konstatoval slávistický kouč.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Příbram 2:1. Sešívaní se dotáhli na Liberec
Video se připravuje ...

Slávisté mohli mít po zápase dobrou náladu
Slávisté mohli mít po zápase dobrou náladu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud