18. prosince 2015 • 21:02

Další posila pro Teplice: Do útoku koupily Vaněčka z Hradce

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po Davoru Kukecovi mají Teplice další posilu. Ofenzivu rozšíří čtyřiadvacetiletý forvard David Vaněček, který v posledních dvou a půl letech působil v Hradci Králové. Jednání mezi kluby trvalo několik dní. Severočechům je ulehčil fakt, že Vaněček projevil zájem změnit dres a přejít do nejvyšší soutěže.



„David odvedl v Hradci Králové kus práce. Měl lví podíl na návratu Votroků do první ligy. Po zranění, které utrpěl na jaře 2014, se však do sestavy dostával těžko. David má v současné chvíli vyšší ambice, než mu je náš klub schopen nabídnout, proto odchází. Za jeho odvedené služby pro hradecký fotbal mu děkujeme a přejeme, aby se mu v Teplicích dařilo jak hráčsky, tak také v osobním životě,“ řekl na klubových stránkách Hradce trenér Bohuslav Pilný.

Vaněček přišel na východ Čech v létě 2013 z Viktorie Plzně na hostování, které se později změnilo v trvalý přestup. V dresu „votroků“ odehrál 54 utkání a vstřelil 22 gólů. V letošní sezoně si však připsal jediný zásah v 11 zápasech (703 minut).

„Po skončení podzimní části David Vaněček vyslovil přání, nepokračovat v našem klubu. Vedení FC Hradec Králové mu vyšlo vstříc a jeho přání akceptovalo,“ uvedl klub.

Vaněček je druhou zimní posilou Teplic po ofenzivním záložníkovi Davoru Kukecovi, jenž přišel z ostravského Baníku. V hledáčku mají „žlutomodří“ ještě jednoho forvarda. V zákulisí se spekuluje např. o Zdeňku Ondráškovi, kterému skončila smlouva v norském Tromsö. Posílit chce trenér David Vavruška také obrannou čtyřku.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud