Jakub Dvořák
14. května 2016 • 19:05

Sparta chystá v létě změny: Ščasný mluvil o Rosickém, stáhne šest hráčů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva skončila sezona, už má sparťanský trenér Zdeněk Ščasný v hlavě změny, které se dotknou složení kádru pro tu příští. Z hostování se na Letnou vrátí hned šest hráčů, dále klub usilovně jedná o návratu Tomáše Rosického, který končí v Arsenalu a vyloučen není ani příchod dalšího zkušeného reprezentanta Michala Kadlece z tureckého Fenerbahce.



Jednoznačně posílit před bojem o postup do základní skupiny Ligy mistrů a začátkem nového ligového ročníku. To lze vyčíst z plánů sparťanského trenéra Zdeňka Ščasného, který se po utkání s Jihlavou vyjádřil ke změnám v kádru.

„O tom, kdo by měl odejít a kdo přijít, mám jasno. Nebojím se toho, že bychom museli masivně prodávat hráče, ale nikdy nevíte, jaká nabídka se objeví,“ prohlásil Ščasný.

„Jsme rozhodnuti, že hostování se ukončí Patriku Schickovi, Aleši Čermákovi, Herolindu Shalovi, Tomáši Koubkovi, Matěji Pulkrabovi a Juraji Chvátalovi,“ vyjmenoval sparťanský kouč šestici hráčů, kteří se budou v létě hlásit na startu přípravy.

Na té by rád Ščasný viděl také reprezentačního záložníka Tomáše Rosického , který po sezoně končí v londýnském Arsenalu a stane se volným hráčem.

„Pokaždé, když Tomáš nastoupí na hřiště, tak patří k nejlepším hráčům. Pro nás by to byl obrovský přínos a to nemyslím jen pro diváky, ale i pro tým. Pokud by byl zdravý, tak by nám v důležitých zápasech hodně pomohl,“ řekl Ščasný.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Jihlava 5:0. Lafata zazářil 5 góly
Video se připravuje ...

„Jednání probíhají už delší dobu. Pokud vím, tak kromě vedení jedná s Tomášem i náš majitel napřímo. Já sám jsem jednal s panem Paskou (Rosického agent pozn. autora). Říkal mi, že se Tomáš zajímal o to, jaký mám náhled na jeho příchod,“ pokračoval sparťanský trenér.

„Je to výjimečný hráč, jsme si však všichni vědomi toho, že v posledním roce ho provázela častá zranění a nedá se vyloučit, že by neodehrál ve Spartě všechna utkání,“ dodal.

Další jméno, které se v souvislosti se Spartou a letním přestupním období skloňuje, je reprezentační obránce tureckého Fenerbahce Istanbul Michal Kadlec . V posledních týdnech turecká média dokonce spekulovala, že už měl 31letý obránce kývnout na nabídku Sparty.

„To vůbec nemohu komentovat. Nemám přesné informace, v jakém stavu to je. Spíš se zeptejte vedení,“ odmítl se Ščasný vyjádřit ke Kadlecovu možném příchodu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud