2. ledna 2012 • 10:48

Rooney porušil zákaz a šel slavit. Dostal pokutu i Fergusonův fén

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wayne Rooney má průšvih. Dostal pokutu 250 tisíc liber. Nebyl nominovaný k ligovému utkání s Blackburnem. A vše dovršila hádka s dlouholetým manažerem Manchesteru United Alexem Fergusonem. Proč to všechno? Kvůli porušení klubových pravidel. Se dvěma spoluhráči a jejich partnerkami vyrazil o vánočních svátcích oslavit dlouho do noci vítězství nad Wiganem (5:0).



Vedle pokuty a překvapivé nenominace k zápasu musel Rooney společně s Darronem Gibsonem a Johnnym Evansem absolvovat ve středu trénink, na kdy měl zbytek týmu naplánované volno.

O dva dny později si Alex Ferguson zavolal Rooneyho k sobě do kanceláře, aby mu sdělil, že zápas s Blackburnem (2:3) shlédne jen z tribuny. I proto Rooney musel v sobotu na další extra trénink namísto obvyklé přípravy na zápas.

Ačkoli Ferguson mluvil před novináři pouze o tom, jak "Rooney špatně trénoval, a proto jej nenominoval", ve skutečnosti je na hvězdu svého týmu pořádně nahněvaný.

Britský tisk píše vyloženě o hádkách, rozporu a slovní rozepři, která se mezi oběma oblíbenci fanoušků United měla odehrát. Dochází i na spekulace, že Rooney upadl u Fergusona v nemilost a jeho budoucnost v klubu je tím pádem ohrožena.

Rooney by nebyl první hvězdou United, která musela po rozepři s Fergusonem tým opustit. Jen si vzpomeňte na Davida Beckhama, Roye Keanea či Ruuda van Nistelrooye. A takových bylo víc.

Manchester United se snaží celou situaci vyžehlit oficiálním prohlášením, které tyto zprávy vyvrací. Ale k definitivnímu uklidnění situace napomůže Fergusonovi jediná věc – postavit Rooneyho do středečního zápasu s Newcastlem, s čímž vedení klubu najisto počítá.

Samotný hráč s novináři nemluvil vůbec. Na svém twitteru pouze napsal: "Moje řešení - zahájím nový rok jako vítěz a ukončím ho jako vítěz."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud