9. února 2012 • 07:53

Capello po odstoupení: Urazili mě a poškodili mou autoritu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech letech skončil ve funkci trenéra anglické reprezentace Fabio Capello. A byla to pořádně šokující zpráva pro celý fotbalový svět, a to nejen proto, že mistrovství Evropy se kvapem blíží. Italskému kouči se nelíbilo odebrání kapitánské pásky Johnu Terrymu. "Urazili mě a poškodili mou autoritu," řekl ve svém prohlášení Capello.




K odstoupení Capella reagovalo také plno anglických fotbalistů. Například provokatér Joey Barton napsal na svůj účet na Twitteru: "Žádný kapitán ani trenér. Čtyři měsíce před důležitým turnajem. Co se to sakra děje?"

Z odchodu Capella od reprezentace ale údajně není překvapený například bývalý hráč Manchesteru United Gary Neville. Ten byl přesvědčen o tom, že když Capello šel proti rozhodnutí svazu (FA) a zastal se Terryho, aniž by měl jakoukoliv podporu, začal si kopat vlastní hrob.

"Když takhle jdete proti vlastnímu zaměstnavateli, tak zkrátka musíte odstoupit," řekl bývalý reprezentant pro Sky Sport News.

Média už čile spekulují o nástupci. Favority jsou údajně Harry Redknapp a Stuart Pearce. Ale padají také jména jako Jose Mourinho, nebo Alan Pardew.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud