21. dubna 2014 • 16:44

Moyes v Manchesteru KONČÍ! V průběhu týdne ho má nahradit Giggs

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Moyes už do sobotního klání Premier League s Norwichem nemusí nastoupit jako trenér úřadujících mistrů z Manchesteru United. Podle ostrovního tisku se ho vedení klubu kvůli špatným výsledkům rozhodlo odvolat. Pokud tak učiní ještě v průběhu týdne, tým by měl do konce sezony převzít veterán a ikona Ryan Giggs.



"Šéf United ztratil důvěru hráčů, klub se pod jeho vedením poprvé po devatenácti letech nedostane do nejlepší ligové čtyřky. A tak končí," píše Daily Mirror. "Bídná porážka s Evertonem (0:2) byla poslední kapkou a vedení z Old Trafford přesvědčila o tom, že Moyes postrádá schopnosti k vedení týmu kalibru Manchesteru United," dodává list.

Stejné informace přinesly i respektované deníky The Daily Telegraph, The Guardian a The Times. "Rodinu Glazerů strašný propad United v této sezoně šokoval," zmiňují The Times názor klanu majitelů manchesterského celku. "Majitelé věří, že změna trenéra je v zájmu jejich i samotného Manchesteru United."

Podle Manchester Evening News navíc při přímém dotazu odmítl klub zprávy o Moyesově konci vyvrátit, na své odvolání si brzy jednapadesátiletý kouč podle Daily Mail zřejmě nebude muset počkat ani do konce sezony.

Pokud se totiž potvrdí spekulace anglického tisku, může být Moyes odvolán ještě před sobotním zápasem s Norwichem. Ačkoliv teprve loni podepsal šestiletý kontrakt a fanoušci i vedení klubu si od něj slibovali navázání na práci jiného skotského kouče, legendárního Alexe Fergusona, jenž United vedl šestadvacet let.

Špatné výsledky však zřejmě zapříčíní, že k víkendovému duelu nastoupí už za dozoru současného hráče Ryana Giggse coby dočasného trenéra. United jsou v tabulce aktuálně až sedmí a po nedělní potupě z kopaček Moyesova bývalého zaměstnavatele Evertonu definitivně přišli o šanci vybojovat postup do Ligy mistrů. Před rokem přitom v anglické lize získali svůj dvacátý anglický titul s jedenáctibodovým náskokem.

V dosavadním průběhu Premier League si navíc připsali rekordně vysoký počet porážek (11), vypadli z Ligy mistrů (ve čtvrtfinále s Bayernem Mnichov) i z obou domácích pohárů. V Ligovém je v semifinále vyřadil Sunderland, v Anglickém pak už ve třetím kole Swansea.

I proto už ostrovní média spekulují o Moyesově dlouhodobém nástupci. Tím by měl být Jürgen Klopp z Borussie Dortmund, Diego Simeone z Atlétika Madrid či současný šéf PSG a bývalý hráč Manchesteru United Laurent Blanc.


Zklamaný David Moyes ve své první sezoně na lavičce Manchesteru United fanoušky nepřesvědčil. Klub se nedostal do Ligy mistrů a souboj o titul sledoval z veliké dálky...
Zklamaný David Moyes ve své první sezoně na lavičce Manchesteru United fanoušky nepřesvědčil. Klub se nedostal do Ligy mistrů a souboj o titul sledoval z veliké dálky...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud