2. června 2014 • 15:33

Fábregas opustí Barcu! V Chelsea nahradí Lamparda, tvrdí Španělé

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hraní v mateřské Barceloně by mohlo trvat pouhé tři roky. Cesc Fábregas, jeden z nejlepších světových záložníků, vážně uvažuje o angažmá v Anglii! Podle španělského Mundo Deportivo by někdejší kapitán Arsenalu měl zamířit do Chelsea, kde by převzal roli Franka Lamparda.



Osm let se srdnatě bil v dresu Arsenalu. V Anglii si Cesc Fábregas získal prominentí pozici, Arséne Wenger mu dokonce věnoval kapitánskou pásku. Jenže španělského technika to vábilo domů, do Barcelony.

Proto v létě 2011 kývl na štědrou nabídku katalánského klubu a převlékl londýnský dres. Nedá se říct, že by Fábregas hrál špatně. Ale za celou dobu se v Barceloně nestal pevným členem základní sestavy, trenéři pro něj nenašli ideální pozici. Mimochodem také proto, že jeho nejoblíbenější post staženého středního záložníka dirigující hru týmu má v Barceloně stále pod palcem Xavi.

Cesc Fábregas (Barcelona) - 51,0 mil. eur (1,28 mld. Kč) Cesc Fábregas (Barcelona) - 51,0 mil. eur (1,28 mld. Kč)Foto Profimedia

27letý středopolař se svou pozicí není příliš spokojený. Ve Španělsku dokonce tvrdí, že se rozhodl pro návrat do Premier League.

Fábregasův agent Darren Dein podle deníku Mundo Deportivo už rozjel jednání s případnými zájemci.

Těch samozřejmě není málo. Velmi intenzivně na Fábregasovi prý "dělá" Chelsea! Jedna z ikon klubu, Frank Lampard, nejspíš nedostane novou smlouvu a promýšlí angažmá v americké MLS. Mourinho si španělského záložníka vysnil jako první variantu pro možnou náhradu.

Chelsea ale není jediným klubem, kde by Fábregase přivítali s otevřenou náručí. Posílení kádru plánují v Liverpoolu, stejně tak v Manchesteru United. Svého oblíbeného hráče se lehce nevzdá ani Arséne Wenger, byť ten má v Arsenalu na Fábregasovu pozici Cazorlu či Özila.

Španělský reprezentant strávil víkend v Londýně, pak zamířil na soustředění s národním týmem před šampionátem v Brazílii. Fábregasovi údajně nebude bránit v odchodu ani nový trenér Enriqué. Ten věří, že financemi z Fábregase by pokryl výdaje na jiné hráče, které v rámci přestavby Barcelony hodlá přivést.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud