18. srpna 2014 • 23:00

SESTŘIHY Premier League: Všechny góly Chelsea, Arsenalu i City

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEA Z 1. KOLA | Fotbalisté Manchesteru City zahájili cestu za obhajobou anglického titulu vítězstvím 2:0 na hřišti Newcastlu, uspěl i Liverpool, který zdolal Southampton a Chelsea na půdě nováčka z Burnley. To United vstoupili do Premier League zase špatně, porážkou 1:2 se Swansea. Pod vedením nového trenéra Louise van Gaala se jim nepodařilo na první pokus napravit z dojem nepodařené minulé sezony, ve které se neprobojovali do evropských pohárů. Projděte si sestřihy ze všech zápasů na iSport.cz.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 8. • 13:45
Manchester United
Manchester United
1:2
ONLINE
16. srpna
13:45
Swansea City
Swansea City
Góly

Domácí: 53. Rooney

Hosté: 28. Ki Song-jung, 73. Sigurðsson

Sestavy

Domácí: de Gea – Jones, Smalling, Blackett – Lingard (24. Januzaj), Fletcher, Mata, A. Herrera (67. Fellaini), Young – Hernández (46. Nani), Rooney (C).

Hosté: Fabiański – Rangel, Amat, Williams (C), Taylor (53. Tiendalli) – Ki Song-jung, Shelvey – Routledge, Sigurðsson, Dyer (67. Montero) – Bony (77. Gomis).

Náhradníci

Domácí: Amos, Keane, Januzaj, Nani, Kagawa, Fellaini, James

Hosté: Tremmel, Tiendalli, Bartley, Montero, Richards, Sheehan, Gomis

Karty

Domácí: Blackett, Young

Hosté: Dyer, Taylor, Shelvey, Ki Song-jung

Rozhodčí

Dean – Bennett, England

Stadion

Old Trafford, Manchester

Návštěva

77 349 diváků

Fotbalisté Chelsea vstoupili do nové sezony s Petrem Čechem na lavičce náhradníků a výhrou 3:1 na hřišti nováčka Burnley. Čechův konkurent Thibaut Courtois sice inkasoval z první nebezpečné střely, ale Chelsea duel otočila zejména zásluhou letní posily Cesca Fábregase, který byl u všech tří gólů. Gólem se blýskla i další posila Diego Costa.

Trenér José Mourinho se rozhodl svěřit místo brankářské jedničky Courtoisovi, ten však angažmá v Chelsea začal smolně, když už po 14 minutách lovil míč ze své sítě. Po rohovém kopu zůstali hráči Burnley v útoku, míč se dostal k Arfieldovi, který při svém debutu v Premier League otevřel skóre vydařenou střelou z hranice vápna. Courtois byl bez šance, zvláště když měl zakrytý výhled.

Manchester United nestačil na Swansea

Prohru United neodvrátil ani gólem nůžkami kapitán Wayne Rooney. V přípravě přitom Manchester vyhrál všech šest zápasů pod nizozemským koučem.

Van Gaal, který se United ujal po zisku bronzových medailí na MS s Nizozemskem, nasadil do základní sestavy hned dva odchovance Blacketta a Lingarda, kteří si odbyli debut v Premier League v dresu United. Především Lingard byl hodně vidět, ale už po 20 minutách se zranil a přenechal místo Januzajovi.

Krátce na to Manchester inkasoval po střele Ki Song-junga, kterému odclonil obránce bývalý hráč pražské Sparty Bony. Krátce po změně stran srovnal Rooney, když se po standardní situaci položil v malém vápně do nůžek.

Pro Rooneyho to byl již 159. ligový gól za Manchester, což je stejné číslo, jakého dosáhly legendy United Eric Cantona, David Beckham a Roy Keane dohromady.

Následně Rooney mohl strhnout vedení na stranu Manchesteru, ale z přímého kopu trefil jen spojnici břevna a tyče. Naopak šest minut na to rozhodl o výhře velšského celku Islanďan Sigurdsson.

Chelsea zvládla úvodní zápas Premier Legue, Petr Čech zůstal jen na lavičce
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Manchester City 0:2
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Southampton 2:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Swansea 1:2
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Crystal Palace 2:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Leicester - Everton 2:2
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Queens Park Rangers - Hull 0:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Stoke - Aston Villa 0:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Sunderland 2:2
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: West Ham United - Tottenham 0:1
Video se připravuje ...

Arsenal se doma těžko dostával proti Crystal Palace do šance, zatímco hosté se prosadili hned z první šance. Hangeland se trefil po rohovém kopu a dal svůj první gól po čtyřech letech. Také Arsenalu po změně stran pomohla standardní situace v podání nové posily Sáncheze. Chilský útočník našel dlouhým centrem Koscielného, který srovnal.

Když už se zdálo, že si oba celky rozdělí po bodu, přišel závar Arsenalu, Debuchyho střelu vyrazil brankář jen k Ramseymu a ten zařídil jubilejní 100. vítězství na Emirates Stadium. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický to sledoval jen na lavičky náhradníků.

Vynikající debut v Premier League prožil dvacetiletý stoper Tottenhamu Eric Dier. Nejen že pomohl udržet čisté konto na hřišti West Hamu, přestože Hotspur hrál od 29. minuty v oslabení, navíc v nastavení jediným gólem rozhodl o vítězství 1:0. Kohoutům k výhře pomohlo i to, že domácí Noble neproměnil pokutový kop. West Ham dohrával poslední půlhodinu rovněž o deseti.

City na startu nezaváhalo

Fotbalisté Manchesteru City vykročili za obhajobou titulu v nové sezoně anglické ligy vítězstvím 2:0 na hřišti Newcastlu. V prvním kole dnes také uspěl vicemistr z Liverpoolu, který si doma poradil 2:1 se Southamptonem.

City do začínajícího ročníku vstoupilo stejně jako před rokem. Tehdy v úvodním utkání porazilo Newcastle 4:0, když první dvě branky manchesterského celku dali Silva s Agüerem. Stejní hráči se prosadili i dnes - španělský záložník otevřel v 38. minutě skóre a střídající argentinský útočník upravil v závěru výsledek.

Výběr trenér Manuela Pellegriniho se tak postaral o prodloužení úspěšné série všech obhájců anglického titulu, kteří ještě nikdy v prvním kole Premier League neprohráli. Ve 23 sezonách 20 úvodních zápasů vyhráli a tři remizovali.

Liverpool úspěšně vykročil do své jubilejní 100. sezony v nejvyšší soutěži i bez nejlepšího střelce Luise Suáreze, který v létě přestoupil do Barcelony, Víc ročníků v anglické lize odehrály jen Everton (112) a Aston Villa (104).

Domácí na Anfield Road vedli od 23. minuty po zásahu Raheema Sterlinga, na jeho branku ale dokázal po přestávce odpovědět Nathaniel Clyne. Jedenáct minut před koncem vrátil Liverpoolu vedení Daniel Sturridge, za hosty sice mohl vyrovnat záložník Morgan Schneiderlin, ale trefil pouze břevno.

"Byl to skvělý zápas, hlavně proto, že byl opravdu náročný," řekl trenér Liverpoolu Brendan Rodgers. "První zápas a hned jsme museli dřít až do poslední vteřiny," dodal.

Fotbalisté Chelsea vstoupili do nové sezony s Petrem Čechem na lavičce náhradníků a výhrou 3:1 na hřišti nováčka Burnley. Čechův konkurent Thibaut Courtois sice inkasoval z první nebezpečné střely, ale Chelsea duel otočila zejména zásluhou letní posily Cesca Fábregase, který byl u všech tří gólů. Gólem se blýskla i další posila Diego Costa.

Premier League - 1. kolo:

Manchester United - Swansea 1:2
Branky:
53. Rooney - 28. Ki Song-jung, 72. Sigurdsson

Leicester - Everton 2:2
Branky:
22. Ulloa, 86. Wood - 20. McGeady, 45. Naismith

QPR - Hull 0:1
Branka: 52. Chester

Stoke - Aston Villa 0:1
Branka: 50. Weimann

West Bromwich - Sunderland 2:2
Branky: 42. z pen. a 74. Berahino - 5. Cattermole, 86. Larsson

West Ham United - Tottenham 0:1
Branka: 90.+3 Dier

Arsenal - Crystal Palace 2:1
Branky:
45.+1 Koscielny, 90.+1 Ramsey - 35. Hangeland

Liverpool - Southampton 2:1
Branky: 23. Sterling, 79. Sturridge - 56. Clyne

Newcastle - Manchester City 0:2
Branky: 38. Silva, 90. Agüero

Burnley - Chelsea 1:3
Branky: 14. Arfield - 17. Diego Costa, 21. Schürrle, 34. Ivanovič

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud