19. srpna 2014 • 14:46

SUPERAKCE Chelsea! 25 přihrávek, asistence Fábregase a gól

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tohle by se dalo dívat znovu a znovu. Chelsea předvedla v zápase proti Burnley parádní kombinaci zakončenou rozhodujícím gólem. Akce Edena Hazarda, Cesca Fábregase či zakončujícího Andrého Schürrleho by se mohla pouštět mladým fotbalistům jako instruktážní video. Přesně kvůli tomuhle totiž chodí fanoušci na stadion.



Chelsea se dokázala v zápase s Burnley oklepat z inkasované branky a zásluhou Diega Costy brzy vyrovnala. Ve 21. minutě pak zasadila natěšenému nováčkovi Premier League tvrdou ránu.

Hráči londýnského klubu ukázali, jak silní jsou v kombinaci. Než se dostali k zakončení, vyměnili si mezi sebou bez přerušení 25 přihrávek! I proto pak unavení domácí v obraně trochu zaspali.

VIDEO | Úžasná akce Chelsea v čase 0:53

SESTŘIH Premier League: Burnley - Chelsea 1:3
Video se připravuje ...

Důležitou práce odvedl nejdříve Hazard, který udržel míč proti přesile protihráčů a předal ho na pravou stranu. Tam se ho zmocnil Ivanovič a lehkým obloučkem našel na vápně volného Fábregase.

Španělský špílmachr pak předvedl svoji výjimečnost. Naznačil střelu, avšak místo ní neomylně našel nabíhajícího Schürrleho. Ten z blízka neměl problém dostat míč do sítě.

Na grafu níže můžete vidět, jak celá kombinace fotbalistů Chelsea probíhala. Hráči londýnského klubu nejprve dlouho soupeře uspávali zdánlivě neefektivními přihrávkami, načež bleskově zaútočili a skórovali.

Pozoruhodné na celé akci ovšem není jen perfektní asistence Fábregase, ale také náběh německého reprezentanta. Není divu, že ho obránci nezachytili. Schürrle prokázal úžasnou dynamiku a také skvělý výběr místa.

Největším hrdinou byl ale přeci jen Španěl Fábregas, který měl prsty ve všech gólech svého týmu. „Souhlasím, že byl mužem zápasu,“ uznal po zápase spokojený trenér José Mourinho.

Portugalec si také liboval, že našel pro svou novou posilu ideální pozici. „Pro Barcelonu byl falešná devítka. Ale já i on víme, jaká je jeho nejlepší pozice. V záloze nám dal to, co jsme potřebovali. Rychlé myšlení,“ pochválil Mourinho Fábregase.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud