20. září 2014 • 15:37

Mourinho útočí na City: Měli by jim za utrácení vzít tituly a body!

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za porušení finančního fair play byly tvrdě potrestány velkokluby Manchester City, Paris St. Germain a Zenit Petrohrad. Za velké utrácení musejí zaplatit v přepočtu 1,6 miliardy korun a na soupisku Ligy mistrů mohou zapsat o čtyři hráče méně. Jenže podle trenéra Chelsea José Mourinha je to přesto málo a žádá daleko tvrdší tresty.



Fotbalové kluby nesmí utratit víc peněz, než vydělají. Cílem je zabránit tomu, aby bohaté kluby měly větší šanci na úspěch. V případě porušení uděluje UEFA tvrdé tresty. Kromě finančního postihu nesmí pro příští ročník hned několik klubů napsat na soupisku více jak 21 hráčů, místo původních 25. Podle José Mourinha je ale finanční trest málo a žádá UEFU aby porušení finančního fair play trestala mnohem tvrději.

"Jsou pokuty skutečně fér? Podle mě ne. Prvním krokem by měl být odečet bodů a odebrání titulů," řekl trenér Chelsea v rozhovoru pro portugalskou televizi TVI a svůj názor také vysvětlil: "Pokud máte spoustu peněz k utrácení nějaká pokuta vás už nezabije. Kdyby ale týmy musely hrát místo Ligy mistrů třeba jen Evropskou ligu, bylo by to pro ně mnohem vážnější."

Chelsea ovšem ještě nedávno držela stejnou taktiku a obrovskými útratami byla známá. Podle jednapadesátiletého Portugalce to však bylo podle pravidel. "Možná jsme kdysi utráceli více než ostatní, ale vždycky to bylo v rámci fair play. Jsou nastavena určitá pravidla, která jsou stejná pro všechny a měla by se proto dodržovat."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud