24. září 2014 • 10:20

Čech zase v akci! PĚT otázek k jeho návratu do branky Chelsea

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:45 | Nastane konečně čas Petra Čecha? Chelsea dnes vstupuje do Ligového poháru, ve 3. kole se doma střetne s Boltonem. Trenéři londýnského celku připustili, že v domácí soutěži protočí sestavu a dají šanci těm, co zatím vysedávali na střídačce. Dočká se také český gólman, který za Chelsea v mistrovském zápase během aktuálního ročníku ještě nenastoupil? Nabízíme pět zásadních otázek okolo nejlepšího českého fotbalisty.  



Nastoupí vůbec?

Velmi pravděpodobně ano. Chelsea doposud odehrála šest zápasů, pro Petra Čecha ale vypadaly duely pokaždé stejně. Tradiční helmu položil vedle sebe, posadil se na lavici náhradníků a sledoval, jak si vede jeho mladší konkurent Thibaut Courtois. Ligový pohár bývá ideální příležitost pro to, aby si zahráli i méně vytěžovaní hráči. Navíc trenér Mourinho několikrát prohlásil, že sestavu hodlá protočit. Na tiskové konferenci to den před utkáním potvrdil i jeho asistent Steve Holland. Čech se objevuje i v předpokládaných sestavách britských serverů.

Jaký ho čeká zápas?

Nebude příliš vytížený. Pokud si Čech do branky skutečně stoupne, nelze předpokládat, že by sebou musel nějak extrémně švihat o zem. Bolton momentálně hraje Championship, druhou nejvyšší soutěž v Anglii. V sezoně se klubu příliš nedaří, po osmi kolech mu patří až 21. příčka s pouhými pěti body. Naopak Chelsea odstartovala parádně, v lize jen jednou remizovala a celou soutěž po pěti kolech vede. Čech spíš bude z povzdálí sledovat, jak jeho parťáci dobývají obranu jasného outsidera. Kvality obou týmů jsou někde jinde a to se v zápase nejspíš projeví.

Thibaut Courtois nahradil v roli týmové jedničky Chelea Petra Čecha
Thibaut Courtois nahradil v roli týmové jedničky Chelea Petra Čecha

Může si vybojovat pozici jedničky?

Upřímně, těžko. Thibaut Courtois zatím v ostrých zápasech neudělal výraznější chybu, ostrovnímu stylu i tempu hry rychle přivyká. Čech se může proti Boltonu přetrhnout, jenže Mourinhovu volbu z kraje sezony těžko změní. Ve víkendovém zápase s Aston Villou, pokud nenastanou žádné zdravotní komplikace, se velmi pravděpodobně mezi tři tyče znovu postaví mladý Belgičan.

V jaké bude formě?

Těžko odhadovat. Český gólman v posledních letech přivykl obrovskému zápřahu. Za sezonu zvládl odchytat přes šedesát zápasů, kolotoč velkých bitev na reprezentační a klubové úrovni zvládal s velkým přehledem. Jenže příchod Courtoise situaci úplně změnil. Kalendář se blíží k říjnu a Čechovi v klubových statistikách stále svítí nula. Dvaatřicetiletý gólman si zachytal jen v reprezentačním dresu. Proti USA se podepsal pod jediný inkasovaný gól, důležitý kvalifikační start s Nizozemskem ale zvládl velmi dobře a výrazně pomohl k nečekané výhře 2:1. Herní pauza zatím není tak velká, aby výrazně ovlivnila Čechovy nesporné kvality.

Kdy bude znovu chytat?

Na další šanci si Čech nejspíš zase chvíli počká. Jak již bylo zmíněno, pro Mourinha v hlavních soutěžích nejspíš dál zůstane první volbou Thibaut Courtois. Pokud se nezraní nebo neudělá výraznější chybu, belgický talent dostane přednost v Premier League i Lize mistrů.  Může nastat situace, že Čech se do branky dostane až 10. října, kdy český národní tým nastoupí v Turecku. Pokud Chelsea postoupí v domácím poháru, termín 4. kola je stanovený na 27. října. Do té doby klub sehraje celkem šest zápasů v lize a Lize mistrů, kde na Čecha zbyde jen roli dvojky.  

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud