12. září 2014 • 11:17

Nový kontrakt pro Courtoise vnímají v Anglii jako Čechův konec

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický gólman Thibaut Courtois včera podepsal v Chelsea novou smlouvu na pět let, která definitivně potvrdila jeho budoucnost v londýnském klubu. Britská média to vnímají jako Čechův konec v týmu „blues“, pro který byl v posledních deseti letech klíčovým hráčem.



„V lednu, až se otevře přestupové okno, Petr Čech bude nejspíš usilovat o přestup do jiného klubu,“ píše deník Guardian. „Čechova šance vystrnadit Courtoise z branky utrpěla další ránu,“ připojil se list Daily Mail. Novou smlouvu prý Chelsea talentovanému Belgičanovi ukázala, na koho se chce spoléhat a komu důvěřuje.

Thibaut Courtois nahradil v roli týmové jedničky Chelea Petra ČechaFoto Profimedia.cz
„S potěšením můžeme oznámit, že Thibaut Courtois prodloužil kontrakt,“ oznámilo včera večer vedení klubu. „Jsem spokojený. Je příjemné vědět, že tady budu dalších pět let. Odteď se mohu soustředit pouze na fotbal. Doufám, že vyhrajeme spoustu trofejí,“ doplnil belgický brankář.

S podpisem nového kontraktu si navíc finančně výrazně polepší, údajně si přijde minimálně na stejné peníze, které pobírá i jeho náhradník. I z tohoto důvodu je Čechova budoucnost v Chelsea hodně nejistá.

Dvaatřicetiletému gólmanovi vyprší smlouva za dva roky a je nepravděpodobné, že bude dodržena. Celé léto monitorovalo jeho situaci několik klubů, mezi které patřily celky jako Paris Saint-Germain či Real Madrid. V zimě by jejich případné nabídky asi neodmítl.

S lavičkou náhradníků a jen s několika podzimními zápasy, které Čechovi slíbil trenér José Mourinho, se totiž nemůže dlouholetá opora Chelsea a jeden z nejlepších brankářů na světě spokojit.

Petr Čech na lavičce náhradníků Chelsea
Petr Čech na lavičce náhradníků Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud