19. listopadu 2015 • 17:09

Anglie myslí na Paříž. V Premier League bude znít francouzská hymna

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před zápasy víkendového kola anglické fotbalové ligy se bude na stadionech hrát francouzská hymna. Vedení Premier League se tak rozhodlo uctít památku obětí pátečních teroristických útoků v Paříži, při kterých zahynulo 129 lidí.



"Pustit Marseillaisu jako ukázku solidarity a uctění památky je správná věc. Zejména vzhledem k tomu, jak k sobě máme blízko a jaký je náš dlouhodobý vztah s Francií," řekl podle serveru BBC Richard Scudamore, výkonný ředitel Premier League, ve které aktuálně působí 72 francouzských hráčů. Větší zastoupení už má v soutěži pouze Anglie.

Oběti útoku v Paříži už v úterý uctili reprezentanti Anglie a Francie při přípravném utkání ve Wembley. Před zápasem byl navíc velký oblouk stadionu osvětlen barvami francouzské trikolóry a hlavnímu vstupu dominoval nápis "Rovnost, volnost, bratrství" ve francouzštině.

Před utkáním pak přinesli na hřiště smuteční věnce britský princ William a trenéři Roy Hodgson s Didierem Deschampsem, zápasu také předcházela minuta ticha. Obě hymny na hřišti zpívali všichni hráči včetně náhradníků, francouzskou Marseillaisu navíc zpívala i řada anglických fanoušků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud