23. listopadu 2015 • 04:20

Vzpoura outsidera! PĚT důvodů, proč Leicester vede Premier League

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Outsider Leicester vede anglickou liguOutsider Leicester vede anglickou liguFOTO: Reuters

    Doslovali šokovali Ostrovy. Fotbalisté Leicesteru City do sezony rozhodně nevstupovali s ambicemi na zisk mistrovského titulu. Po 13 zápasech však „lišky“, jak se klubu přezdívá, vedou tabulku anglické ligy s bilancí osmi výher, čtyř remíz a pouze jedné porážky. Co stojí za vzestupem klubu, který byl přesně před rokem na dně Premier League?

  • Jamie Vardy

    Jamie Vardy je nejlepším střelcem Premier LeagueFoto Reuters

    Vytáhlý útočník s devítkou na zádech prožívá příběh jako z Hollywoodu. Ještě před několika lety chtěl skoncovat s fotbalem. Pracoval v továrně na výrobu karbonových dlah. Dokonce byl obviněný za napadení a šest měsíců byl pod dohledem policie. Fotbal však neopustil a postupem času se dostal až do Leicesteru, který letos dotáhl svými góly až na špici Premier League a se 13 góly je nejlepším střelcem. V sobotním utkání na hřišti Newcastlu (3:0) dorovnal rekord Ruuda van Nistelrooye, když se trefil v desátém utkání v řadě. Domácí fanoušci ho za skvělý výkon ocenili potleskem ve stoje, což se jen tak někomu nepovede. Naposledy takhle odměnili Stevena Gerrarda v roce 2008.

    2446913:gallery:true:true

  • Střelec a asistent Mahrez

    Rijád Mahrez patří k nejlepším záložníkům v lizeFoto Profimedia.cz

    Za Leicester válí Rijád Mahrez třetí sezonu, ale už nyní je jasné, že ta letošní předčí ty předešlé. Patří mezi nejkomplexnější fotbalisty na Ostrovech. Z jeho geniality těží celý tým. Nejen, že umí připravit gólové šance pro spoluhráče, ale také dokáže skvěle zakončit. Ve 12 zápasech vstřelil sedm branek a připsal si šest asistencí. Lépe hodnoceným záložníkem v Premier League je už pouze Mesut Özil z Arsenalu.

    2473620:gallery:true:true

  • Syn dánské legendy United

    Kasper Schmeichel je syn dánského legendárního brankářeFoto Reuters

    Nepatří mezi nejlepší brankáře na světě. Nevryl se do paměti fanouškům jako jeho otec Peter. Přesto 29letý Kasper Schmeichel patří k předním gólmanům v anglické lize. Podle oficiálních statistik Premier League mu patří druhé místo po Petru Čechovi. Leicester v něm má oporu. Syn dánského legendárního brankáře nedělá hrubky a za své výkony se dokonce dostal i do reprezentace.

    2466910:gallery:true:true

  • Ranieri hladový po úspěchu

    Claudio Ranieri trénoval světové kluby, na úspěch stále čekáFoto Reuters

    Italský kouč má za sebou angažmá v Chelsea, Interu, Juventusu či Monaku.  Jenže stále platí za trenéra, který všude vyhořel a nevyhrál velké trofeje. Letos v létě přijal nabídku Leicesteru, který se v minulé sezoně na poslední chvíli zachránil v Premier League. Populárním se v Anglii stal poté, když s hráči uzavřel sázku. Pokud by jeho svěřenci vyhráli a udrželi čisté konto, měli po zápase slíbenou pizzu. Leicesteru se to povedlo až 24. listopadu, kdy porazil Crystal Palace 1:0 a Ranieri svůj slib dodržel. Celý tým vzal do italské restaurace.

    2481952:gallery:true:true

  • Z posledního místa na špici

    2499580:gallery:true:true

    Kdybyste na Ostrovech v létě prohlásili, že Leicester povede po 13 kolech tabulku a nechá za sebou giganty z Manchesteru, Liverpool či Arsenal, klepal by si před vámi kdekdo na čelo. V minulém ročníku hrály „lišky“ o udržení v nejvyšší anglické soutěži. Po 13 odehraných zápasech se krčely na dně Premier League a o předních příčkách si mohly nechat jenom zdát. Teď se tomu hráči Leicesteru jen tiše smějí. Jsou v čele s 28 body a díky hráčům jako jsou Vardy, Mahrez či Okazaki budí v lize respekt.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud