22. prosince 2015 • 10:50

Zaplatím cokoliv! Abramovič jde do boje, pro Chelsea chce Guardiolu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský oligarcha vytáhl do boje. Majitel Chelsea Roman Abramovič si vysnil náhradu za Josého Mourinha. Jedná se o trenéra Josepa Guardiolu, který před několika dny oznámil, že v létě skončí v Bayernu Mnichov. Jenže bohatého Rusa nečeká nic snadného. Proti němu stojí šejkové z Manchesteru City a fakt, že už byl španělským koučem dvakrát odmítnut. Potřetí už k tomu podle anglických médií nemá dojít. Abramovič je připraven zaplatit cokoliv.



Už dvakrát to ruský boháč na uznávaného trenéra zkoušel a pokaždé odešel od stolu jako poražený. Poslední nabídka vést londýnský klub ležela před Guardiolou v roce 2012. Už se zdálo, že španělský trenér kývne, ale poté co Chelsea propustila tehdejšího kouče Roberta Di Mattea, zalekl se a raději zvolil Bayern Mnichov.

V létě bude po třech letech trenérský post úřadujícího anglického mistra opět volný a španělský kouč bude také bez angažmá. A toho hodlá Abramovič využít. Guardiolovi a jeho realizačnímu týmu hodlá nabídnout pohádkové smlouvy. Ještě lepší, než měl na Stamford Bridge José Mourinho.

Ten si za týden přišel na 250 tisíc liber (cca 9,2 milionu korun). Dalším bodem, o kterém si je ruský miliardář údajně jistý, že mu v přesvědčování pomůže, je Guardiolova manželka. Ta by prý raději žila v Londýně.

Jenže londýnský klub není jediný, kdo má o Guardiolovy služby eminentní zájem. Hlásí se také Manchester City, se kterým je bývalý trenér Barcelony a od léta už i Bayernu často spojován. Ten má silné eso v rukávu. V jeho vedení totiž figurují generální ředitel Ferran Soriano a fotbalový ředitel Txiki Begiristain, se kterými Guardiola slavil velké úspěchy v Barceloně.

Sportovní vedení Chelsea, kde se o hlavní záležitosti starají Michael Emenalo a Marina Granovská, tak čekají perné dny. Je dost totiž možné, že Guardiola i potřetí řekne ne a Abramovičovy miliardy budou k ničemu.

V tom případě se hodlá Chelsea porozhlédnout jinde. Často je s ní spojován trenér Atlétika Madrid Diego Simeone nebo Massimilano Allegri, který vede italský Juventus Turín.

2534201:gallery:true:true

2527834:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud