12. ledna 2016 • 19:00

Klopp varuje Guardiolu: V Anglii bacha na fotbal, ale jídlo je skvělé

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě nedávno spolu válčili v bundeslize. Jejich souboje patřili v Německu mezi nejsledovanější duely. Od léta se bude impulzivní kouč Jürgen Klopp potkávat s Pepem Guardiolou znovu. Čtyřiačtyřicetiletý Španěl totiž po sezoně zamíří trénovat do Premier League. „V Anglii je jen fotbal, fotbal a fotbal. Žádný odpočinek,“ varuje ho už předem německý trenér, který se v průběhu sezony ujal Liverpoolu.



Lednový kalendář má nabitý zápasy. Marodka praská ve švech, přesto trenér Liverpoolu Jürgen Klopp nepřestává vtipkovat. Když se ho britští novináři zeptali, co by vzkázal Pepu Guardiolovi o Anglii, tak spustil.

„Oproti bundeslize je největším rozdílem asi počet utkání. Když jsem sem přišel, nevěděl jsem například, že semifinále Ligového poháru se hraje na dva zápasy. Známí z Německa mi minulý týden gratulovali po výhře nad Stoke: ´Skvělé, jsi znovu ve finále´ Idioti!“ kroutil hlavou Klopp.

V Německu je totiž zvykem, že pohárová utkání se hrají na jedno vítězství. V případě remízového stavu se prodlužuje či jdou na řadu pokutové kopy. „Tady ne, tady je to až po druhém zápase. Těch utkání je mnoho – fotbal, fotbal a zase jen fotbal. S kvalitní přípravou se to však dá zvládnout,“ vyprávěl Klopp.

Lednový program Liverpoolu
Datum Soutěž Soupeř
2. ledna Premier League West Ham (0:1)
5. ledna Ligový pohár Stoke (1:0)
8. ledna FA Cup Exeter (2:2)
13. ledna Premier League Arsenal
17. ledna Premier League Man. United
20. ledna FA Cup Exeter
23. ledna Premier League Norwich
26. ledna Ligový pohár Stoke
30. ledna FA Cup v případě postupu

Podle něho je Guardiola natolik zkušený, že jeho rady nepotřebuje. „Pep je zkušený. Jsem si jistý, že koupí nějaké hráče a bude mít skvělý tým. Počasí je tady nic moc, ale jídlo je ještě lepší, než se povídá. Skvělá země,“ bavil Klopp obecenstvo.

Co se týká jeho Liverpoolu, není situace až tak humorná. Klub má v lednu nabitý zápasový program a do toho se musí prát s početnou marodkou. Znát to bylo například ve třetím kole FA Cupu proti Exeteru (2:2), ve kterém Klopp poslal na hřiště jedenáctku složenou bez tří výjimek pouze z juniorů. Věkový průměr základní sestavy byl proti celku ze čtvrté ligy 22,4 let.

2548938:gallery:true:true

2547180:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud