13. ledna 2016 • 17:29

Anglické sbohem pro Srníčka! Na mši přišel také Shearer

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci v Česku se s Pavlem Srníčkem rozloučili už minulý týden, v Anglii mu dali sbohem naposledy ještě dnes. Do kostela St. Andrews v Newcastlu zamířila řada slavných osobností z historie i současnosti klubu, který uctil už o den dřív zesnulého brankáře minutovým aplausem před zápasem s Manchesterem United (3:3).



Znovu se ukázalo, jak velké jméno si Srníček získalv Anglii. Na mši dorazilo zhruba 400 hostů. Mezi nejznámější patřil někdejší legendární útočník anglické reprezentace Alan Shearer, který z Newcastlu pochází, spolu se Srníčkem za něj hrál a před šesti lety klub i krátce trénoval.

„Měl každého rád a každý měl rád jeho. Hodně dřel a miloval to tady. A taky to byl normální chlápek, což se o dnešních fotbalistech často nedá říct,“ pravil Shearer. Kromě něj dorazili další bývalí brankáři Newcastlu Steve Harper a Shey Given nebo současný trenér Steven McClaren.

„Je to jediný člověk, kterého jsem kdy viděl kopnout do břevna,“ zavzpomínal bývalý záložník Rob Lee na bývalého českého reprezentanta, který zemřel ve věku 47 let na konci minulého roku na následky srdeční zástavy při rekreačním běhu.

V rámci obřadu zazněla v kostele populární „fotbalová“ píseň You´ll Never Walk Alone známá především v podání fanoušků Liverpoolu a také skandování Pavel Is A Geordie (přezdívka hráčů Newcastlu - pozn. red.).

Na mši za Srníčka dorazili jeho bývalí spoluhráči Rob Lee, Shay Given a Alan Shearer
Na mši za Srníčka dorazili jeho bývalí spoluhráči Rob Lee, Shay Given a Alan Shearer

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud