4. února 2016 • 10:47

Kat gigantů! Před lety Forster šokoval Barcu, teď vychytal Arsenal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč Arsenal neporazil Southampton? Důvod má jméno Fraser Forster. Sedmadvacetiletý brankář předvedl na půdě „Kanonýrů“ hned několik parádních zákroků, domácí hvězdy doslova přiváděl k šílenství. A nebylo to poprvé, kdy se mu něco podobného v kariéře podařilo. I po pár letech musí mít fanoušci v paměti, jak v brance Celtiku šokoval v Lize mistrů slavnou Barcelonu v čele s Lionelem Messim.



Arsenal potřeboval napravit porážku s Chelsea, a proto chtěl doma Southampton za každou cenu porazit. Jen tak se mohl udržet na dostřel prvnímu Leicesteru. Jenže přes velkou převahu domácích nakonec zápas skončil bez branek.

„Kanonýři“ přitom měli v zápase 20 střel, z toho 10 šlo na branku. Míč drželi v 67% hracího času. Jenže nic platné, na Forstera v brance Southamptonu si nepřišli. Několikrát se spálili Mesut Özil i Alexis Sánchez, ostrouhali i další.

2582644:gallery:true:true

Vymazal Barcelonu

Forster svým výkonem proti Arsenalu připomněl ještě legendárnější zápas. Na podzim roku 2012 nastoupil ještě v dresu Celtiku ve skupině Ligy mistrů proti jasně favorizované Barceloně. A domácí šokovali celý fotbalový svět.

Skotský tým totiž naprosto nečekaně zvítězil 2:1, přestože měla Barcelona až neuvěřitelnou převahu. Důkaz? 89% držení míče, 23 střel, z toho 14 na branku.

Jenže Forstera dokázali Lionel Messi, David Villa či znovu Alexis Sánchez překonat jen jednou, v nastavení se trefil právě hvězdný Argentinec. To ovšem bylo málo, Celtic hlavně díky skvělému Forsterovi vyhrál 2:1.

VIDEO | Sestřih památného zápasu Celtiku s Barcelonou

2581567:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud