Ondřej Škvor
18. dubna 2016 • 12:19

Leicester spílá i děkuje sudímu. Vardymu hrozí dodatečný trest

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Leicester po pěti zápasech ztratil body. Připravil je o ně po remíze 2:2 West Ham. A domácí fanoušci by přísahali, že taky rozhodčí Jonathan Moss. Možná mají pravdu, protože vyloučení a penalta proti nim asi být nemusely. Jenže co ten pokutový kop v jejich prospěch v nastaveném čase?



Jamie Vardy vstřelil další gól za Leicester a pak se nechal hloupě vyloučit. Jenže ani tohle z něj neudělalo hlavní postavu zápasu proti West Hamu. Tím se stal sudí Moss, kterého ze hřiště doprovázela ochranka.

„Já vím, že jsem hrozně zaujatý. Ale ta nejednost v rozhodování je pozoruhodná,“ tweetoval Gary Lineker, rodák a někdejší útočník Leicesteru.

Ještě dál šel žurnalista Henry Winter z The Times. „Tohle se řadí mezi tři nejhorší výkony sudího, které jsem kdy viděl. Vedle něj Collina z roku 2005 a Övrebö 2009,“ napsal.

Co se tedy stalo v dalším pokračování poutavého seriálu Leicester bojuje o titul? Tady je bodový scénář.

2674126:gallery:true:true

1. Tradiční úvod. Jamie Vardy dává v 18. minutě po rychlém protiútoku parádní gól. Od gólmana Kaspera Schmeichela to k zakončení trvalo do patnácti vteřin. „Typický Leicester. Typický Vardy,“ jásal Lineker. Cesta za dalším vítězstvím s nulou, jako v posledních pěti případech, byla vykolíkovaná.

2. Zápletka. Kolíky přesazuje sám Vardy. Už jednu žlutou měl, když si v 56. minutě ve vápně skočil pro penaltu. Okatě, ochotně, i když v první fázi souboje lehce potažený za ruku. Moss tahá žlutou, červenou. „Vyloučení změnilo zápas,“ prohlásil jen domácí trenér Claudio Ranieri. Vardy reagoval navíc hodně podrážděně a je možné, že se jeho chováním ještě bude zabývat anglická disciplinárka. Určitě přijde o následující domácí zápas se Swansea, může mu být ještě udělený trest na další utkání (na Manchesteru United).

3. První šok. Penalta pro hosty v 83. minutě. Stadion zuří, pochopitelně. Winston Reid si nabíhal na roh, Wes Morgan ho objímal, snad i trochu držel. Ale přesně podle obvyklé průpovídky – takových soubojů v šestnáctce je… „Tahal mě, někdy se to píská, někdy ne,“ řekl k tomu Reid. Jeho trenér Slaven Bilič byl jízlivější. „Chápu Leicester, že to penalta nebyla. Procházelo mu to takto celý rok.“ Ať už byla, nebo nebyla, tak byla a Andy Carroll ji o minutu později proměnil. 1:1, Leicester dostal gól po 573 minutách.

4. Druhý šok. Za další tři minuty. Aaron Creswell si počkal na odražený balon a z nějakých patnácti metrů ho poslal do šibenice. Nádhera, 1:2. Malé děti v modrém pláčou v klíně svých rodičů. A většina stadionu se vzteká, protože za to může rozhodčí. Nespravedlivé vyloučení, nespravedlivá penalta…

5. Vyvrcholení. Jenže arbitr Moss pískl k překvapení všech ještě jednou, ve čtvrté minutě nastavení. Andy Carroll drcl, nic víc to určitě nebylo, do Jeffreyho Schluppa. Pokutový kop! „Padal, ještě než jsem se ho dotkl. Překvapilo mě, že sudí nepískal proti nám penaltu už dřív. Pár verdiktů tam od něj nebylo nejlepších, tak to chtěl asi vyvážit. Čekal na to, běžel hned vedle mě,“ měl jasno Carroll. Bilič zuřil. „Jsme zdrcení. Rozhodčí to měl pod tlakem davu těžké, já mu rozumím. Ale penalta to proti nám nebyla. Měli jsme vyhrát.“

I tady to penalta prostě byla a Leonardo Ulloa stál před jedním z nejtěžších kopů svého života. „Věřil jsem si, v minulé sezoně jsem jich pár proměnil,“ vyprávěl. V 5. minutě nastavení našel místo u pravé tyče. „Cítím, že ten gól je hodně důležitý.“ Ranieri se sudímu vyhnul. „Hodnotím své hráče, ne rozhodčího. Hráli jsme jako vždy, na krev, srdcem, s velkou duší. Tenhle bod má velkou cenu pro naši psychiku.“

Ještě zbývá rozuzlení, to napíše až dnes Tottenham na Stoke. Leicester v tuto chvíli vede o osm bodů, večer to může být už jenom o pět. Ve hře zůstane dvanáct bodů.
Je to dost, nebo málo?

Boj o titul v Premier League

Los Leicesteru Los Tottenhamu  
Swansea (d) 
Manchester United (v) 
Everton (d) 
Chelsea (v) 
Stoke (v) 
WBA (d) 
Chelsea (v) 
Southampton (d) 
Newcastle (v) 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud