17. července 2016 • 15:00

Rozsekne Bony megapřestup? Everton chce za Stonese miliardu i posilu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický gigant Manchester City už nějaký ten pátek jedná s Evertonem o přestupu talentovaného obránce Johna Stonese. Liverpoolský klub si jej cení minimálně na 50 milionů liber (1,6 miliardy korun) a nový trenér Ronald Koeman si podle informací britského deníku Mirror přidal ještě jednu podmínku. Chce, aby se součástí transferu stal útočník Wilfried Bony.



To, co nesvedla Chelsea, může letos dotáhnout miliardami prošpikovaný Manchester City. Boj o 22letého obránce Johna Stonese míří podle britských médií do finále.

Pustíme vám Stonese, ale chceme Bonyho. Tak nějak mohl vypadat závěr jednání mezi dvěma starými přáteli. Dvojice Ronald Koeman a sportovní ředitel City Txiki Begiristain, se totiž moc dobře znají ze společného působení v Barceloně.

Nyní však musí přátelská setkání stranou. Citizens chtějí klenot Evertonu, nizozemský trenér zase hodlá posílit útok a vymýšlí, jak k finanční kompenzaci přišpendlí i bývalého útočníka Swansea, Arnhemu či Sparty.

Wilfried Bony by v Premier League mohl změnit působiště
Wilfried Bony by v Premier League mohl změnit působiště

Toho by rád přivedl především kvůli tomu, že se k týmu připojí později nejlepší střelec Evertonu Romelu Lukaku . Ten došel s Belgií na EURO ve Francii až do čtvrtfinále a musí si po náročně sezoně odpočinout. Navíc je stále otevřená varianta jeho odchodu. Lukaku se po sezoně nechal slyšet, že by v příštím ročníku chtěl hrát Ligu mistrů.

To Bony by nové angažmá jistě přivítal, alespoň co se týká herního vytížení. Záležet ale bude také na rozhodnutí nového trenéra Pepa Guardioly.

Nicméně platí, že 27letý útočník neprožil v City zrovna ideální sezonu, když se nedokázal prosadit přes jedničku Sergia Agüera. Velkou konkurencí mu byl i talentovaný nigerijský mladík Kelechi Iheanacho. Vedení navíc Guardiolovi přivedlo z Celty Vigo další možnou variantu do ofenzivy, španělského reprezentanta Nolita.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud