17. července 2016 • 04:57

Dravé mládí! TOP 10 teenagerů, kteří mohou oslnit Premier League

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Mladíci, kteří ozářili Premier LeagueMladíci, kteří ozářili Premier LeagueFOTO: Koláž iSport.cz

    Ještě jim nebylo dvacet, ale očekává se od nich hodně. Z těchto mladíků totiž mohou být hvězdy. A klidně to nemusí trvat moc dlouho. Ačkoliv mají kluby Premier League obrovské finanční možnosti, o tyto náctileté hráče se poctivě starají. Kdo z nich se stane skutečnou superstar? Podívejte se na TOP 10 teenagerů v Anglii.

  • 10. Jonathan Leko

    Útočník, 17 let
    Klub:
    West Bromwich Albion 

    V minulé sezoně se stal prvním hráčem narozeným v roce 1999, který si zahrál Premier League. Ve West Bromu je už od jedenácti a klub v něj vkládá velké naděje. Je mu teprve 17, ale parádním sólem proti Liverpoolu ukázal, že se určitě nebojí.

    Jonathan LekoFoto Reuters

  • 9. Ben Chilwell

    Obránce, 19 let
    Klub: Leicester

    V mistrovské sezoně Leicesteru nehrál žádnou roli, přesto na sebe upoutal výkony za akademii. Zájem o něj projevily Arsenal i Liverpool. Patří do týmu Anglie do 21 let.

    Ben ChilwellFoto Profimedia.cz

  • 8. Oleksandr Zinchenko

    Záložník, 19 let
    Klub: Manchester City

    Devatenáctiletý Ukrajinec vzal rekord legendárnímu Andreji Ševčenkovi, když se stal nejmladším střelcem tamního národního týmu. Ten reprezentoval i na EURO, kde zasáhl do všech tří zápasů ve skupině. Manchester City mu dal pětiletý kontrakt.

    Oleksandr Zinchenko (vlevo) v akci na EUROFoto Reuters

  • 7. Reece Oxford

    Obránce/záložník, 17 let
    Klub: West Ham

    Narychlo oslnil už v minulé sezoně, když předvedl bezchybný výkon proti Arsenalu. Okamžitě se psalo o tom, že by ho rád získal Manchester United. Oxford se ale chce nejdříve naplno prosadit do prvního týmu West Hamu.

    Reece Oxford s fanouškyFoto Reuters

  • 6. Joe Gomez

    Obránce, 19 let
    Klub: Liverpool 

    Stopeři Kolo Touré a Martin Škrtel Liverpool opustili a tak je tady šance pro Joea Gomeze. Na svůj věk si totiž počíná dost suverénně. I přes nepříjemné zranění tak dokázal zaujmout trenéra Jürgena Kloppa.

    Joe GomezFoto wikipedia.org

  • 5. Timothy Fosu-Mensah

    Obránce/Záložník, 18 let
    Klub: Manchester United

    Když měl v závěru sezony Manchester United velké zdravotní problémy, tehdejší trenér Louis van Gaal ukázal na Timothyho Fosu-Mensaha. A osmnáctiletý fotbalista oslnil. Dokonce tak, že dostal pozvánku do nizozemské reprezentace.

    Timothy Fosu-Mensah a Louis van GaalFoto Reuters

  • 4. Jerome Sinclair

    Útočník, 19 let
    Klub: Watford

    Šest dnů po šestnáctých narozeninách si zahrál za slavný Liverpool proti West Bromu, nakonec se ale u „The Reds“ neprosadil. A tak odešel do Watfordu. Cena? 130 milionů korun! To jen dokazuje, že potenciál má obrovský.

    Jerome SinclairFoto Reuters

  • 3. Kelechi Iheanacho

    Útočník, 19 let
    Klub: Manchester City

    V minulé sezoně nastřílel za „Citizens“ 14 gólů, z toho 8 v Premier League. Navíc z pozice náhradníka. Je potřeba něco dodávat? Kelechi Iheanacho si zahrál i proti Realu Madrid v semifinále Ligy mistrů. Obří talent.

    Kelechi IheanachoFoto Reuters

  • 2. Lewis Cook

    Záložník, 19 let
    Klub: Bournemouth

    V minulé sezoně odehrál za Leeds 47 zápasů a byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem druhé anglické ligy. Proto po něm v létě sáhl Bournemouth a vyplatil skoro 200 milionů korun.

  • 1. Marcus Rashford

    Útočník, 18 let
    Klub: Manchester United

    Přestože je mu teprve 18 let, každý fotbalový fanoušek už o něm slyšel. Marcus Rashford zazářil v minulé sezoně v dresu United a jeho výkony ho zcela neočekávaně vynesly až na EURO do Francie. I tam ukázal svou super rychlost a zdravou drzost.

    2612609:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud