20. července 2016 • 12:03

Pogba do United? Bude dražší než Bale, cena může být přes 3 miliardy

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší ranec v historii, hotová raketa. Manchester United hodlá zaplatit za Francouze Paula Pogbu rekordní částku, která se může vyšplhat až na sto milionů liber, tedy hodně přes tři miliardy korun. „Rudí ďáblové“ jsou ale ochotní zatopit pod kotlem a vysázet hotový poklad. Klidně se kvůli tomu zbaví i čtyř hráčů, mluví se přitom i o Juanu Matovi. A přesvědčení Juventusu, jehož hráčem dosud Pogba je, o nepostradatelnosti opory, se pomalu ale jistě hroutí.



Pogba je neprodejný, nepustíme ho, je to nepostradatelná opora. Tohle všechno ještě znělo během úterý z turínského tábora, když přišla řeč na prodej francouzského reprezentanta. Jenže United chtějí splnit novému manažerovi José Mourinhovi snad všechno, co mu na očích vidí. A extravagantní Portugalec nyní baží právě po Pogbovi. Takže se mluví o tom, že padnou veškeré přestupové rekordy.

Zatím vede tabulky Gareth Bale, jenž se stěhoval z Tottenhamu do Realu Madrid za 85 milionů liber. Tady se začíná na sumě o milion vyšší, ale když se přidají bonusy za góly, odehrané zápasy i další dohodnuté cíle, začne částka dál astronomicky narůstat a obyčejným smrtelníkům se začnou protáčet panenky. Mluví se i o tom, že se z Old Trafford budou pravděpodobně stěhovat hned čtyři hráči - Juan Mata, Marcos Rojo, Daley Blind a Morgan Schneiderlin.

Sledujte fotbalové přestupy ONLINE ZDE>>>

Vzhledem k nabízené rekordní částce se mluví o tom, že je jen otázkou času, kdy se Pogbův přesun na Ostrovy doladí. Stejně jako roste suma, co chtějí United za hráče utratit, nabírá rychlost i jednání mezi oběma kluby. Výkonný místopředseda klubu z Old Trafford Ed Woodward ani necestoval s klubem na turné do Číny, aby na finále obchodu dohlédl.

Samotný Pogba je v současné době na dovolené v Miami. Parťáka mu tam dělá další fotbalista z Premier League Romelu Lukaku . Pogba tak může z dálky sledovat, jak se o něj kluby přetahují.A užívat si třeba s elektronickou cigaretou, s níž ho zachytili fotografové. Nic dalšího řešit nemusí.

V Juventusu má smlouvu do roku 2019, United prý nabízejí kontrakt na pět let s týdenním platem 300 000 liber, tedy necelých deset milionů korun. Ročně tedy jeho konto naroste o zhruba půl miliardy. Smlouvu má na pět let, takže se dostane až na skoro dvě a půl miliardy…

Paul Pogba (vpravo) se spoluhráčem z francouzské reprezentace Patricem Evrou
Paul Pogba (vpravo) se spoluhráčem z francouzské reprezentace Patricem Evrou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud