Tomáš Podvín
16. ledna 2017 • 21:09

TOP hvězdy, nebo talent? PĚT borců, kteří můžou vystřídat Costu v Chelsea

Vstoupit do diskuse
0
  • Pokud útočník Diego Coste skončí v Chelsea, klub bude muset najít náhraduPokud útočník Diego Coste skončí v Chelsea, klub bude muset najít náhraduFOTO: Koláž iSport.cz

    O jeho budoucnosti v Chelsea se má rozhodnout brzy. Útočník Diego Costa si každopádně hádkou s trenérem Antoniem Contem pořádně zavařil. Přestože ho londýnský klub nechce pustit, pokud sám Costa nezmění svůj přístup, možná se ho raději zbaví. V tom případě by ale určitě Conte přivedl náhradu. Odborný statistický portál squawka.com připravil pět možných náhrad a rozdělil je do různých kategorií. Kdo by to mohl být? Podívejte se v článku.

  • Nejdražší varianta - Antoine Griezmann

    Útočník Atlétika Madrid Antoine Griezmann slaví gól proti GijónuFoto Reuters

    25 let, Atlético Madrid

    Není tajemstvím, že Griezmanna by chtěly ve svém středu snad všechny kluby na světě. Šlo by ovšem o extrémně drahý přestup, Francouz má v tuto chvíli na přestupovém trhu hodnotu minimálně 70 milionů liber.

    Pro Chelsea by ale finance neměly být problémem, pokud Costu pustí, tak rovněž za obrovskou částku. Navíc už dříve se Conte nechal slyšet, že už má připravenou slušnou sumu na posily. Otázkou ale je, zda by Griezmann chtěl opustit oblíbený klub v půlce sezony. Navíc by si na jaře v Chelsea nezahrál Ligu mistrů.

    Eibar – Atlético Madrid: Griezmann show! Akci rozjel, narazil si a zvýšil na 2:0
    Video se připravuje ...

  • Superbomba - Alexis Sánchez

    Alexis Sanchez přidal proti Swansea už čtrnáctou ligovou brankuFoto Reuters

    28 let, Arsenal

    Na první pohled nereálná varianta. Sánchez je oporou konkurenčního Arsenalu, který by jeho odchod výrazně poznamenal. Navíc by posilnil rivala. Jenže už minulost ukázala, že hodně lukrativní nabídky londýnský klub pod Arsénem Wengerem neodmítá.

    Arsenal teď sice není v situaci, kdy by peníze za přestup nutně potřeboval, ovšem stále se mu nepodařilo s Alexisem prodloužit smlouvu. A pokud on sám nebude v klubu na 100% spokojený, půjdou dolů i jeho výkony.

    SESTŘIH Premier League: Swansea - Arsenal 0:4. Další čisté konto pro Čecha
    Video se připravuje ...

  • Změna stylu - Romelu Lukaku

    Romelu Lukaku otevřel skóreFoto Reuters

    23 let, Everton

    V Evertonu je nejlépe placeným hráčem, na kterém tým stojí. Mnoho expertů se ale domnívá, že by měl Lukaku udělat krok vpřed. V Chelsea to navíc dobře zná a po odchodu Costy by měl jedinečnou šanci být útočníkem číslo jedna.

    Chelsea by každopádně musela trochu změnit svůj styl, Lukaku není přímou náhradou za Costu. Není tak rychlý, a proto se tolik nehodí pro hru na brejky. Je ale extrémně silný a hlavně je to kanonýr. Góly dává pravidelně už pár let.

    SESTŘIH Premier League: Everton - Manchester City 4:0. Velký debakl Guardiolova týmu
    Video se připravuje ...

  • Záplata - Fernando Llorente

    Útočník Swansea Fernando Llorente dal dva góly SunderlanduFoto Reuters

    31 let, Swansea

    Llorenteho jméno se začalo spojovat s Chelsea už před kauzou s Diegem Costou. Spekulovalo se o tom, že by si ho trenér Conte chtěl přivést jako žolíka. Na úlohu útočné jedničky už asi Španěl skutečně nemá.

    Pokud by přišel jako náhrada za Costu, byl by to od Chelsea risk. Více prostoru by nicméně mohl dostat Michy Batshuayi, který už párkrát ukázal, že góly střílet umí.

    SESTŘIH Premier League: Swansea - West Ham 1:4
    Video se připravuje ...

  • Talent - Andrea Belotti

    Útočník Turína Andrea BelottiFoto EPA

    23 let, FC Turín

    V této sezoně je mladý Ital v impozantní formě. V italské Serii A dal již 14 branek, stejně jako útočník Interu Mauro Icardi. Po Belottim pokukuje i Arsenal, ale nelíbí se mu vysoká cena, kterou Turín nasadil.

    Pokud by se do toho Chelsea opřela, měla by určitě šanci. I tak by šlo ale o značný risk. Belotti nikdy nehrál mimo rodnou Itálii a musel by si zvykat na Premier League i odlišnou kulturu a jazyk. Chelsea je ovšem ve hře o titul a potřebuje výsledky hned.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud